Publicerat inom Run
Image of Adidas Climachill women's short sleeve jersey

Adidas Climachill

 

Adidas är kända världen över för att ligga i framkant när det gäller sportteknologi. Det är just därför de är förstavalet för många av världens främsta idrottare som – David Beckham, Jessica Ennis-Hill, Laura Trott.

Adidas har stått för några av de viktigaste innovationerna inom sportteknologi som till exempel skorna med Boost-teknologi: “hur kan vi hjälpa idrottare att komma längre, snabbare?”

Nu har de även hittat svaret på ett annat problem: “hur kan vi se till så att idrottare inte blir för varma och prestationerna blir lidande?

Svaret är Climachill – en kollektion som är mer än bara cool. Den kommer knocka dig!

 

Kollektionen

Climachill-plaggen har svalkande metalltrådar invävda i materialet för att du inte ska bli alltför varm. Kollektionen togs fram i en testmiljö där temperaturerna uppgick till 50 grader så du kan känna dig säker på att det verkligen fungerar! Det bästa är att de kan tvättas som vanligt i maskin utan att trådarna tappar sina magiska egenskaper. De fungerar lika bra, gång på gång.

 

Teknologin

Climachill använder sig av 3 vetenskapliga processer för att svalka kroppen:

  1. Avdunstning – Leder bort fukt och värme ifrån kroppen
  2. Konvektion –  Cirkulerar luften omkring kroppen så att sval luft kommer in och den Varma luften försvinner bort
  3. Ledning – leder bort värme ifrån kroppen till metalltrådarna

Avdunstning & Konvektion

Materialet som används i den här kollektionen är mikrofiber som har hög andningsförmåga och fuktavledande egenskaper. Mikrofiber har använts i tillverkningen av sportkläder under en tid men adidas har förbättrat teknologin med sin Climachill-kollektion som innehåller lättare och effektivare plagg än någonsin tidigare.

Ledning

Kollektionen tillverkas även med “SubZero-garn” som innehåller titan. Det är supereffektivt eftersom det inte bara är metall utan dessutom är platt och ger maximal kontakt med kroppen. För att vidare illustrera logiken: metall leder bort värme ifrån kroppen, så ju större kontaktyta mellan kroppen och metallen, desto snabbare svalkas du.

Climachill-plaggen består även av invävda metallkulor i 3D-aluminium. Kulorna är strategiskt placerade där man oftast blir varm först: på ryggen, i nacken och på underarmarna. 

Climachill hjälper dig uppnå dina mål

Kom ihåg…

Du närmar dig slutet. Svettpärlor har formats i pannan, svetten rinner ner på ryggen och du känner dig instängd. Det känns som om kroppen ska explodera. Du har en röst i ditt huvud som säger  “ Kom igen nu, det är inte långt kvar, ge inte upp... ” Men du orkar inte ta ett steg till. Du stannar.

Efter att den första lättnaden har lagt sig så inser du att det var det – game over. Slut. Ingen ära. Ingen seger. Du uppnådde inte ditt mål.

Climachill kommer ändra på det. Hädanefter kommer du känna dig sval och kan fortsätta tills du uppnått dina mål.

Minska temperaturen och höj ribban!