• Instruktioner och tips
  Såhär skyddar du din cykel under vintern
  07 mar 2018 / Sandra Nordström
  Det spelar ingen roll om du är en landsvägscyklist, en mountainbikecyklist eller en hängiven pendlare – vintercykling är svårt, tufft och ibland till och med obekvämt men definitivt fortfarande värt det! Se till att din cykel är lika redo som du med denna praktiska guide.
 • Instruktioner och tips
  disc-brake-cleaning-guide
  07 mar 2018 / Sandra Nordström
  Skivbromsar är en superviktig del på din cykel då de ser till att du kan bromsa. I denna guide förklarar teamet på Crankalicious hur du bäst rengör dina skivbromsar i 6 steg.
 • Instruktioner och tips
  bicycle tyre pressure guide
  06 mar 2018
  Lufttrycket du väljer för dina cykeldäck spelar stor roll när det kommer till komfort och säkerhet, vare sig du har en racercykel eller en mountainbike. I denna guide kollar vi på hur du hittar det bästa lufttrycket för din cykelstil och förhållandena du cyklar i.
 • Instruktioner och tips
  Image of cyclist cornering on bike
  27 feb 2018 / Sandra Nordström
  I denna säkerhetsguide från Sustrans lär vi oss hur viktigt det är att alltid hålla koll på omgivningen när du är ute på vägarna och att förstå hur viktigt det är att ta ögonkontakt med andra trafikanter.
 • Instruktioner och tips
  Optimera ditt koffeinintag för sport – med kaffe från TrueStart
  17 feb 2017
  Vi vet nog alla att koffein kan vara prestationshöjande, särskilt om du ägnar dig åt uthållighetssporter. Det kan hjälpa dig att piggna till och bli mer alert. Fast, vilken mängd koffein är optimal för att du ska kunna prestera bättre? Och när bör du inta koffeinet för träning för bästa effekt? Vi pratade med TrueStart, tillverkarna av sportkaffe, för att ta reda på svaren.
 • Instruktioner och tips
  cycling motivation guide
  23 jan 2017
  Vi kan nog alla känna igen oss i följande scenario. Det är en regnig tisdagkväll och vi ställer oss frågan ”ett pass på trainern eller sjunka ner i TV-soffan”? Ibland kan en knuff i rätt riktning vara allt man behöver för att se till att man behåller grundkonditionen under årets märkaste och kallaste dagar. Uthållighetscyklisten Jason...
 • Instruktioner och tips
  Hur du får din partner att älska cykling
  23 jan 2017
  Att dela cykelpassionen med sin partner kan vara en helt fantastisk upplevelse. Om du dock är i början av resan och din hjärtevän inte cyklar ännu finns det ett par potentiella fallgropar att akta sig för...
 • Instruktioner och tips
  tubeless bike tyres guide
  30 dec 2016
  Slanglösa däck har en mängd fördelar. Så många faktiskt att vi t.o.m skrivit en blogg om dem här . Många cyklister är dock rädda för att dumpa slangarna, så vi tänkte att vi skulle slänga ihop en guide åt er så att ni får se hur enkelt det faktiskt är! Fördelarna med slanglösa däck Först och främst, låt oss påminna er om fördelarna med att köra...
 • Instruktioner och tips
  image of SKS raceblades
  03 nov 2016
  I den här guiden har vi valt ut de bästa stänkskärmarna som Wiggle har i sitt utbud: SKS RaceBlade (långa), och för att det ska vara så lätt som möjligt för dig att montera dem så har vi skapat instruktioner steg för steg med tillhörande foton. Det är bara för dig att följa dem.
 • Instruktioner och tips
  Hur man packar cykeltransportväskan Scicon AeroComfort MTB 2.0 TSA
  05 jul 2016
  Att flyga med sin mountainbike borde inte vara så svårt. Du ska inte behöva få ont i axlarna eller riskera att skada cykeln. I själva verket avgörs det till stor del av vilken cykelväska du väljer. Om du ska transportera en mountainbike är Scicon AeroComfort MTB ett utmärkt val. Enkel nedpackning av alla mountainbikes Cykelväskan Scicon...

Sidor