Publicerat inom Cycle och taggat trainer, CycleOps
CycleOps - guide till virtuell träning

Vad är virtuell träning?

Det kan vara något monotont att använda en trainer, att spendera timmar på en stationär cykel kan få dig att vilja ha något håller intresset och motivationen uppe. En vacker landsväg brukar kunna lösa detta, så varför inte ta vägen in till vardagsrummet?

Det är tanken bakom virtuell träning - du kan träna i hemmets lugna vrå medan du ser på en film från en landsväg som du kan tänka dig att du cyklar på. Din trainer är sammankopplad med din tv/laptop, så allt du behöver göra är att träna hårt och flyga igenom de virtuella milen.

Vad behövs för virtuell träning?

Trainer: Det viktigaste är att du har en bra trainer som är kompatibel med Virtual Reality (VR). CycleOps har ett bra utbud av trainers som är VR-kompatibla. De bästa modellerna heter PowerSync och PowerBeam, med dem kan du förprogrammera skräddarsydda träningspass och kontrollera motståndet på din enhet från VR-programmet. Andra trainers kan också användas med VR-program men då måste du manuellt justera motståndet under träningen för att reflektera den "terräng" som programmet då visar.

A CycleOps Fluide 2 VR compatible with bike attached

Virtual Training-app: Virtual Training-appen från CycleOps är en av de mest omfattande på marknaden. Du laddar helt enkelt ned den på en Apple-, Android- eller PC-enhet. Om din enhet har en passande anslutbarhet eller om du har en trådlös dongel kan du sedan synka sensorerna på din cykel med appen via Bluetooth eller ANT+.

Dator: Datorversionen ger stömmande video och auto-synkade träningsdata – plus möjligheten att skapa och dela dina egna virtuella rutter.

Mobil: När du använder mobilappen på din mobile enhet kan du cykla på strömmade rutter genom ett telefonfäste på styret. Appen kan hjälpa dig att hålla koll på hastighet och kraft genom att koppla ihop den med din favoritkraftmätare, sedan kan du spara datan för senare analys.

Surfplatta: Du behöver inte ladda ner massiva videoklipp – alla VirtualTraining-rutter kan streamas på nätet. Din träningsdata synkroniseras automatiskt med appen när du cyklar så att du kan tävla live mot andra cyklister och dina tidigare personbästan.

A Tablet showing a Virtual Training route

Hur fungerar virtuell träning?

Hastighetsbaserat: Många magnetiska trainers med vätske- eller luftmotstånd kan användas med VR-teknologi via hastighets- och kadenssensorer (med antingen ANT+ eller Bluetooth). När du väl synkroniserat sensorn med din dator, surfplatta eller telefon (du kan behöva ett USB-minne) reflekteras din hastighet på trainern i CycleOps VR-appen. Ju snabbare hjulet snurrar, desto snabbare tar du dig uppför det virtuella berget.

Kraftbaserat: Många CycleOps-trainers kan även användas med VR-teknologi via avläsning av kraftsensorer. En PowerTap eller en annan kraftmätare med ANT+ (eller Bluetooth) kan föra över avläsningarna till CycleOps-appen och dessa reflekteras sedan i ditt träningsprogram.

Kontrollerade motståndsenheter: Om du använder en PowerBeam Pro- eller PowerSync-trainer kan du kontrollera trainerns motstånd med hjälp av VR-programmet. Dessa trainers passar perfekt med Virtual Training-teknologin och möjliggör en tvåvägskommunikation mellan trainern och programmet.

A Virtual Training aerial route screenshot

Vad mer behöver du för att sätta igång?

Du har all information du behöver så det finns egentligen ingen ursäkt till att inte sätta igång med roliga och produktiva inomhuspass. Kontrollera kompatibiliteten mellan CycleOps VR-trainern och sensorerna här och skaffa allt kit du behöver för att göra dina virtuella cykelpass så givande som möjligt. Kolla även in det här fantastiska videoklippet som skapats i samarbete med CycleOps för att komma igång!