Publicerat inom Cycle

dhb:s helt nya Merino-kollektion har landat, vilket har skapat en hel del uppståndelse på Wiggle-kontoret och bland de som har haft tur nog att se kollektionen innan den släpps.

James, dhb:s märkesansvarig, bekräftar "Du vet att du har skapat en vinnande, ny produkt när alla vill testa den och testexemplaren försvinner."

 

Tröjorna som har konstruerats med kunskapen du får efter att ha jobbat med merinoull i flera år är några av de mest testade plaggen i dhb:s sortiment. Detta nya sortiment tar saker ett steg längre genom att kombinera ullen med tekniska funktionsmaterial. Resultatet är extremt mångsidiga, bekväma och hållbara plagg som presterar precis som de ska. Det vill säga, de reglerar din kroppsvärme, leder bort svett och ger dig dagslång komfort i sadeln.

 

Kathryn, dhb:s materialansvarig, talade om kollektionen och dess huvudstjärna - självaste merinoullen. "Merinoull har fantastiska egenskaper. Det är antibakteriellt, bekvämt, varmt, mjukt och elastiskt. Det är också ett fiber som reglerar din kroppsvärme, vilket gör det perfekt för cykling."

"Vi använder det som är känt som kärnspunnet fiber i tröjorna. För detta lindas ytterst fina merinoullfiber runt en polyamidnylonkärna, som flyter genom mitten. Fördelarna med detta är att kärnspunnet merino håller fast vid alla dess fördelar, samtidigt som det är starkare och hållbarare än 100 % merinoull med samma vikt."

Merinoullen är inte bara blandad med polyamidnylonfiber för att göra ullen hållbarare, utan det ökar också stretchen i materialet generellt så att tröjorna inte begränsar dig när du befinner dig på de mer intensiva delarna av cykelrundan. 

 

Den riktiga hemligheten är dock användningen av polypropylen. Det hydrofobiska garnet har placerats på insidan av tröjan så att det sitter närmre huden och på så sätt hjälper det till att snabbt leda bort fukt från kroppen. Det överför sedan fukten till merinoullen som sen gör sig av med den.

Merinoull är också en naturlig temperaturreglerare vilket betyder att det ser till att du inte överhettas eller blir för kall. "Tröjorna presterar fantastiskt i alla förhållanden", säger Kathryn, "idealt kan de användas i temperaturer runt 8-15 grader Celsius, vilket ger dig ett brett utbud för många olika cykelförhållanden. Detta gör dem perfekta för cykling under hösten och våren. Under vintern hjälper verkligen något i stil med dhb:s långärmade Merino-tröja för herr och deras långärmade Merino-tröja för dam dig att bekämpa kylan tillsammans med ett tjockare underställ."

James, dhb:s märkesansvarig, håller med. "Jag hade tur att få tag i en av de kortärmade tröjorna inför en långdistansrunda längs Ridgeway, Storbritanniens äldsta väg, i mitten av september. Tillsammans med en lätt underställströja i merinoull både cyklade och sov jag i tröjan under tre dagar. Efter allt det behöll tröjan fortfarande sin form, luktade inte och såg fantastisk ut."

 

Tröjorna kommer också med en ryggpanel i mesh för extra andningsförmåga.

Som Kathryn förklarar, "Detta är den delen av kroppen som bevarar mycket värme, därför behöver du någonting som leder bort fukt och håller ventileringen på topp."

Den anpassade passformen gör att tröjan sitter nära kroppen för att hålla inne värmen, men utan att vara för tight. Som grädde på moset ser de slutliga detaljerna till att alla produkter presterar som de ska. Tröjorna kommer bland annat med reflekterande detaljer på bakfickan för ökad synlighet i dåliga ljusförhållanden samt en dragkedjeförsedd ficka där du kan förvara dina värdesaker och pengar så att du kan stanna för en välförtjänt kopp kaffe på vägen.

 

Designerna har tagit inspiration från höstens färgskalor och de rika färgerna gör tröjorna ännu stilrenare. De är tillgängliga i både långärmade och kortärmade modeller för herr och dam och designernas öga för detaljer är perfekt för alla cyklister som letar efter en funktionell och mångsidig tröja för cykling i varierande förhållanden.

"Det bästa med tröjan är dess mångsidighet" avslutar James. "För att vakna upp på toppen av en kulle och börja cykla i ensiffriga temperaturer värmde tröjan upp mig riktigt snabbt. På eftermiddagen var det nästan 20 grader ute, men trots det var jag bekväm hela rundan i denna kortärmade Merino-tröja. En tröja kommer aldrig vara helt perfekt för alla förhållanden, men denna tröja kom väldigt nära."