Publicerat inom Cycle och taggat nutrition
A group of Etixx sponsored cyclists riding

 

Etixx är ett nytt märke här hos Wiggle. De är märket bakom det nyligen omdöpta Etixx - Quick-Step (förut känt som Omega Pharma – Quick-Step), hem åt cykelsportens giganter Mark Cavendish och Tony Martin.

Men, tro det eller ej, det som får folk att flockas till Etixx är inte det faktum att de står bakom ett team proffscyklister. Anledningen är djupare än så. De förstår helt enkelt vad som krävs för att just du ska bli bäst på det du gör. Om du vill nå din fulla potential så måste du jobba mot ditt mål 24 timmar om dygnet. Detta är inte något som särskiljer cyklister, löpare, triathleter eller deltagare inom någon särskild sport. Det är det som utmärker en äkta champion. 

Sportnäring i världsklass

Namnet Etixx är kanske inte så känt internationellt ännu, men det har länge varit nummer ett i Belgien. Sortimentet har tagits fram i samarbete med och används utav några av världens bästa atleter, vilket är anledningen till att det förespråkas av Informed Sports, en organisation som kvalitetssäkrar sportnäring och kosttillskott.

Etixx erbjuder fullt stöd åt atleter. Sortimentet innehåller energibars, energigels och sportdrycker som kan användas före, efter eller under träning. De har dessutom produkter med extra vitaminer och mineraler som du behöver för att få i dig rätt näring under dagen. Etixx riktar sig inte bara till cyklister utan deras produkter passar lika bra till löpning, rugby eller andra högintensiva sporter. 

 

Etixx Health range banner and link
Etixx hälsokategori handlar om att ta hand om hälsan från grunden. Den hjälper dig att hålla leder och senor friska samt hålla energinivåerna på en bra balans. Utan en frisk grund att stå på så kommer din kropp att få kämpa för att klara av dagliga aktiviteter och då är det bara att säga hej då till storartade prestationer på gymmet eller i löparspåret. 

Etixx Strength range banner and linkEtixx styrkekategori fokuserar på vikten av att bygga upp sin styrka. Och detta är inte något som bara gäller bodybuilders. Även cyklister och löpare kan dra fördelar från att öka sin muskelmassa. En starkare muskel är en mycket effektivare muskel och den kan ta mer motstånd och orka längre. Här är näringen väldigt viktig eftersom det är den som kontrollerar dina resultat och påverkar din återhämtning. 

 

Etixx Recovery range banner and linkDu har säkert hört talas om “återhämtningsfönstret” efter träning. Det är när din kropp skriker efter påfyllning av kolhydrater och protein. Den exakta tidsramen diskuteras ofta men en bra riktlinje är ca 1 timme efter avslutad träning. Under den här tiden så kommer din kropp att suga i sig allt som en dammsugare så det är viktigt att du ser till att det du äter eller dricker är av bästa kvalitet. Det är här Etixx återhämtningskategori kommer in i bilden. 

 

Etixx Endurance range banner and link

Etixx uthållighetskategori handlar bara om energi. Vitaminerna och mineralerna i den här kategorin hjälper din kropp att bryta ner, smälta och använda den energi som du får i dig.  Sportdryckerna och gelen i det här sortimentet är kolhydratbaserade för att se till att din kropp får i sig tillräckligt med energi för att orka igenom hela träningspasset. 

Etixx Performace range banner and link

Etixx definierar prestation som förmågan att kunna fokusera när det verkligen gäller. Därför innehåller Etixx prestationskategori produkter med koffein, ginseng och guarana – naturliga ingredienser som är kända för att ge en riktig energikick.  

A cyclist at maximum output during a race

Cykelguider
  • Training guides
    08 mar 2018 / Sandra Nordström
    Det är så lätt att strunta i att dricka vatten/annan vätska under vintermånaderna eftersom många antar att de lägre temperaturerna gör att man svettas mindre. Men de flesta av oss har nog känt hur mycket vi har svettats när vi har tränat på en inomhustrainer och om vi inte får i oss tillräckligt mycket vätska kommer detta att leda till vätskebrist...
    Läs inlägg0 kommentarer