Publicerat inom Cycle

Dagarna blir kortare, mörkret smyger sig på, temperaturerna faller och regnskurarna blir allt mer frekventa. När vintern närmar sig är det lätt hänt att många lägger cyklandet på hyllan och kryper ner under en filt istället för att vädret inte är så inbjudande.

Men det måste faktiskt inte vara så! Med rätt utrustning och rätt attityd så kan du utan problem fortsätta cykla året runt. På så sätt så behåller du den styrka och uthållighet som du tränat så hart för under sommaren.

I den här guiden så lyfter vi fram flera av våra andra guider som kan hjälpa dig att hålla igång när vädret blir kallare och ruskigare. Fortsätt trampa!

Köpguide för cyklar

Hösten är den perfekta tiden att köpa ny cykel. Passa på att göra ett riktigt kap på rean och kanske får du den där extra motivationen du behöver för att börja cykla med en gång.

Köpguide för cyklar

 

Köpguide till cykellysen

Låt inte mörkret stoppa dig. Ett par bra cykellysen gör att du fortfarande kan motionera på morgonen och kvällen på ett säkert sätt.

Köpguide till cykellysen

 

Köpguide till trainers

Ibland måste man helt enkelt hålla sig inomhus för att få till ett riktigt bra träningspass. Trainers är ett bra sätt att få till produktiv träning inomhus när vädret är trist.

Köpguide till trainers

 

Så underhåller du cykelns drivlina

Hösten och vinter tar hårt på din cykel. Grus, smuts, vägsalt och lera sliter på utrustningen så glöm inte att underhålla cykeln ordentligt.

Så underhåller du drivlinan

 

Köpguide till cykeldäck

Våta vägbanor, löv och is gör att du behöver däck med extra bra grepp för att hålla dig säker på vägarna. Investera i ett par bra vinterdäck så är det inga problem att fortsätta cykla även under höst och vinter.

Köpguide till cykeldäck

 

Köpguide till kassetter och frihjul

Även om du underhåller din cykel efter bokens alla regler så kan vintern ta ut sin rätt på vissa komponenter. Om dina växlar inte längre går smidigt så kan det vara dags att byta ut kassetten.

Köpguide till kassetter och frihjul

 

Köpguide till kedjor

Om du byter kassett så är det mer regel än undantag att även byta kedja. Båda dessa komponenter slits i samma takt och därför är det bäst att byta ut dem samtidigt också.

Köpguide till kedjor

 

Så här monterar du SKS RaceBlade-stänkskärmar

Stänkskärmar är bra att ha för att slippa vägstänk när vädret blir sämre. SKS RaceBlades är ett bra alternativ till exempel, och här nedan hittar du en guide till hur du monterar dessa stänkskärmar på din cykel.

Så här monterar du SKS RaceBlade-stänkskärmar

 

Köpguide till rengörings- och smörjmedel

Din cykel håller längre om du gör rent den och smörjer den regelbundet. Kolla in guiden nedan för lite tips och råd på vägen.

Köpguide till rengörings- och smörjmedel

 

Köpguide - Sportnäring

Se till att kroppen får i sig tillräckligt med näring före, under och efter träning. Det är superviktigt, speciellt vid kallt väder, och hjälper dig att få ut mer av din träning.

Köpguide - Sportnäring

 

Köpguide till cykeldatorer med GPS

Håll reda på resultaten med en tuff cykeldator. Det kan ge dig den där extra motivationen du behöver för att orka trampa vintern igenom.

Köpguide till cykeldatorer med GPS

 

Köpguide till cykeltights

Det kan vara en utmaning att fortsätta cykla när det börjar bli kallare, men om du klär dig rätt från början så går det lättare. Cykeltights är riktigt bra för att hålla benen varma under höst och vinter.

Köpguide till cykeltights

 

Köpguide till vattentäta jackor

Vattentäta jackor är framtagna för att du ska hålla dig torr och bekväm när du är ute och cyklar och himlen plötsligt öppnar sig. De finns i en mängd olika designer och med massor olika egenskaper. I vår guide går vi igenom det viktigaste så att du kan göra rätt val utefter just dina behov.

Köpguide till vattentäta jackor

 

Köpguide till underställ

Underställ är helt enkelt de plagg som du har under resten av dina kläder. De är särskilt framtagna för att sitta tight mot huden och leda bort fukt. I den här guiden går vi igenom de olika fördelarna med olika typer av underställ.

Köpguide till underställ

 

Köpguide till skoöverdrag

Du kan använda dig av skoöverdrag för att få ett aerodynamiskt övertag, skydda skorna mot vägstänk under vår och höst eller helt enkelt hålla fötterna varma under vintern. I guiden nedan tar vi en närmare titt på fördelarna med skoöverdrag.

Köpguide till skoöverdrag

 

Om författaren

Bild för olov
Miss Vanilla
Publicerad den: 19 maj 2015