Publicerat inom Run och taggat Gore, löparkläder

Det finns inget värre än att vara ute i regn och vind och bli helt dyngsur bara för att den jacka du köpte billigt inte kunnat hålla det den lovat. Du blir kall in i märgen och helt plötsligt så var det där budget-kitet inte en så bra idé trots allt. Vi rekommenderar istället att du sparar dina slantar och investerar i ett riktigt bra och hållbart kit. Det gör inget att du spenderar några hundralappar mer, ifall det betyder att du håller dig torr och varm. Dessutom kommer det kitet hålla i fler säsonger, så i det långa loppet tjänar du faktiskt in pengar som du helt enkelt skulle slängt i sjön.

För löpare rekommenderar vi Gore Running Wear, som är systermärket till Gore Bike Wear. Gore har sitt huvudkontor i de bayerska alperna, så de vet allt om hur man bäst klär sig för omväxlande och ruskigt väder. Därför har de tagit fram hållbara plagg som ger det bästa skyddet mot regn och vind på marknaden idag.  

Deras sortiment är resultatet av otaliga tester i labb, vindtunnlar, jet-program och i naturen. Gore Running Wear är inte ett billigt märke, men deras innovativa teknologier innebär att du endast behöver 3 lager för att hålla dig bekväm även vintertid: ett baslager, ett mellanlager och ett yttre lager. 

Baslager

Baslager, eller underställ, är ditt första vapen när det gäller att hålla dig varm och torr. Dess huvudfunktion är att leda bort svett och fukt så att du kan behålla kroppsvärmen. Ditt baslager bör därför sitta tight så att det har god kontakt med kroppen och kan leda bort så mycket fukt och svett som möjligt.

Wiggles utbud av baslager ifrån Gore tillhör kollektionen Gore Bike Wear men de är tillräckligt mångsidiga för att passa även för löpning. Däremot så rekommenderar vi att du håller dig till de löparspecifika underkläderna och accessoarerna inom Gore Running Wear.

 

 

Baslager >

 

Underkläder och accessoarer

 

Accessoarer >

 

Mellanlager

Ett mellanlager ger extra isolering. Det bör sitta något lösare för att du ska få plats med ett baslager under och även plats för luft att värma upp dig. Det är i princip en extra lång- eller kortärmad tröja mellan baslagret och din jacka.

 

Mellanlager >

 

Yttre lager

Det yttre lagret är det som ska skydda dig mot regn och vind. Om du har ett bra yttre lager så ser du till att baslagret och det mellersta lagret kan göra sitt jobb och hålla dig varm. Därför rekommenderar vi att du investerar i en vind- och vattentät jacka. Tillsammans med de andra två lagren så har du fullgott skydd och kan hålla dig varm hela hösten och vintern.

 

 

Yttre lager >