Publicerat inom Cycle
pendlarcykel

Vilka cykeldäck ska man välja?

Däcken är troligtvis den viktigaste delen på din cykel. Att ha en högkvalitativ ram kombinerat med de rätta komponenterna är ett viktigt steg mot att få en framgångsrik cykeltur, men inget kit i världen kan ersätta vikten av att ha rätt däck för både dig och din cykel.

Här nedan länkar vi till Wiggles köpguide för däck som finns redo att hjälpa dig hitta rätt däck för dina behov.

Guide till racerdäck

Ett racerdäck är särskilt utformat för cykling på landsväg. Ett bra racerdäck har ett slätt mönster på slitbanan, en aerodynamisk balans, lågt rullmotstånd och god komfort för cyklisten.

Guide till racerdäck

Guide till mountainbikedäck

Ett mountainbikedäck är särskilt utformat för cykling på stigar och i terrängen. Ett bra mountainbikedäck har ett lågt rullmotstånd, rejält grepp och en dämpningsnivå som förbättrar cykelkvaliteten.

Guide till mountainbikedäck

Guide till pendlardäck

Ett pendlardäck är särskilt utformat för pendling/landsvägscykling. Däcket måste ha bra grepp, vara hållbart och ge tillräckligt med hastighet för att klara av pendlingens krav. Pendlardäck är oftast bredare än racerdäck, med en större kontaktyta, och ger mer komfort. Bredare däck kan även innebära att de är mer motståndskraftiga mot punkteringar och ger bättre grepp.

Guide till pendlardäck