Publicerat inom Cycle och taggat gravelbike, däck, recension
gravel-bike-tyre-guide

Gravelbikes blir alltmer populära inom cykelvärlden där de ger cyklisten möjlighet att utforska även utanför vägbanorna. Men vilket däck är då bäst för din gravelbike? 

I den här guiden tar Chris, en av våra medarbetare, en titt på 4 olika alternativ och går igenom fördelarna och nackdelarna med att använda just dessa däck på din racercykel.

 

Terrängalternativet - Continental CrossRide 700 x 42c

Continental CrossRide är ett bra alternativ för dig som gillar att köra off-road.

 • Var ska man använda det: Crossride klarar alltifrån blöta och leriga förhållanden till riktigt hårt packat grus. Det är perfekt offroad, men är inte så pjåkigt på vägen heller tack vare det täa däckmönstret.
 • Bredd och storlek: Mina däck var en aning under den uppgivna bredden med en bredd på ca 39 mm, men det är fortfarande bra mycket bredare än de flesta cykelcrossdäck och den extra dämpningen och greppet märks tydligt.
 • Punkteringsskydd: Continental Crossride har en GummiBreaker som punkteringsskydd och även om jag fått några små punkteringar här och där så har de varit avsevärt bättre än de däck jag använt utan skydd.

Kolla in Continental CrossRide Vikbart citydäck på wiggle.se

 

Schwalbe Sammy Slick 700 x 35c – Däcket som klarar allt

Schwalbe Sammy Slick är ett suveränt däck som klarar allt; grus, asfalt eller lera.

 • Var ska man använda det: Om jag kunde välja bara ett av dessa däck så skulle det vara Schwalbe Sammy Slick. Slitbanan som är nästan helt slät gör att de presterar nästan lika bra som de flesta vinterträningsdäcken där ute, men om du släpper ut lite av däcktrycket så är de faktiskt riktigt bra även offroad i allt utom de allra blötaste förhållandena. Slitbanans profil är det som verkligen får dessa däck att fungera för mig. Vissa semi-slick-däck greppar tag plötsligt när du tar kurvorna och slitbanan tar tag i vägen, men Sammy Slick ser till att det blir en mer jämn övergång från den slätare slitbanan i mitten till det djupare mönstret på sidorna. Det gör att du kan ta kurvorna självsäkert och vara beredd på hur däcket beter sig.
 • Bredd och storlek: Mina däck blev en aning bredare än de uppgivna 35 mm, men de bör passa alla typer av crosscyklar och gravelbikes utan problem.
 • Punkteringsskydd: Dessa däck har försetts med Schwalbes RaceGuard-skydd som än så länge hållt punkteringarna borta.

Kolla in Schwalbe Sammy Slick Vikbart däck (cykelcross) på wiggle.se

 

Challenge Strada Bianca Open Tub 700 x 30c – Det snabba däcket

Det öppna tubdäcket Challenge Strada Bianca är perfekt för både asfalt och grusvägar.

 • Var ska man använda det: Om du vill köra snabbt på din crosscykel eller gravelbike så är det här däcket för dig! De fungerar bra på grus men imponerar verkligen på asfalt. Den handtillverkade stommen på 260TPI gör däcket följsamt så att du fullkomligt glider fram över vägarna.
 • Bredd och storlek: Storleken stämmer överens med de uppgivna 30 mm.
 • Punkteringsskydd: Det dubbla punkteringsskyddet har hållt punkteringarna borta, förutom en gång då en vass skärva satte dit mig.

Kolla in Challenge Strada Bianca Öppet tubdäck på wiggle.se

 

 

Vittoria Voyager Hyper Touring 700 x 35c – Perfekt för touring, pendling och vinterträning

Vittoria Voyager Hyper Touring är perfekt för landsvägscykling och touring året runt.

 • Var ska man använda det: Vittoria Voyager Hyper är en perfekt blandning mellan touringdäck och träningsdäck för vinterförhållanden. Den skårade slitbanan och de reflekterande sidoväggarna gör däcket pålitligt medan stommen på 120 TPI, den lätta konstruktionen samt sammansättningen med bra grepp ser till att du kan fortsätta ha roligt ute på vägarna.  Jag har använt däcket för pendling, touring med packning samt bara allmänt långa turer ute i ruskväder och det är verkligen kanonbra i alla lägen.
 • Bredd och storlek: Storleken stämmer överens med de uppgivna 35 mm.
 • Punkteringsskydd: Punkteringsskyddet Speed Shielding har hållt alla punkteringar borta hittills.

Kolla in Vittoria Voyager Hyper Däck för touring på wiggle.se

 

Givetvis finns det många fler alternativ på däck till gravelbikes hos Wiggle. Du kan kolla in alla genom att klicka på knappen nedan.

Vi planerar att lägga upp ännu fler recensioner om de däck vi säljer på hemsidan, så håll utkik efter mer spännande grejer!