Publicerat inom Run

 

Kompressionskläderna från 2XU är det bästa av det bästa inom träningskläder. De kan hjälpa dig värma upp mer effektivt, prestera bättre under själva träningspasset och sedan återhämta dig snabbare efteråt. I den här guiden går vi igenom vilka plagg de har att välja mellan. 

Vilka är 2XU?

2XU består av ett gäng engagerade och duktiga ingenjörer som skapar, testar och tillverkar det bästa inom kompressionskläder.

2XU:s egna material PWX (som står för Power, Weight och FleXibility) har testats noggrant av både egna och oberoende testpiloter. I både laboratorietester och i verkliga livet så visade sig deras plagg öka prestationerna. 

 

Vilka är fördelarna med kompressionskläder?

Kompressionskläder sitter tight och ger stöd åt dina muskler. De har visat sig vara bra för prestationerna före, under och efter träning.  Eftersom blodcirkulationen ökar och musklerna inte utsätts för lika mycket vibrationer så leder det till en mängd fördelar:

 

Fördelar före träning:

  • Du värmer upp på kortare tid: Kompressionskläder använder sig av graderad kompression av blodkärlen för att öka blodcirkulationen till hjärtat och lymfkörtlarna. Detta gör att du inte behöver lägga lika lång tid på uppvärmning och kan träna effektivare, snabbare och säkrare. 

 

Fördelar under träning:

  • Minskad trötthet och risk för muskelskador: Genom att hålla in musklerna med hjälp av kompression så reduceras muskelvibrationerna och därmed minskar även risken för skador och utmattning under träning.
  • Ökad smidighet: När musklerna trycks åt så blir kroppen mer medveten och du förbättrar din hållning, smidighet och stabilitet.
  • Bättre prestationer: Ökad blodcirkulation, mer syre till musklerna samt minskad risk för utmattning hjälper dig att prestera bättre. 

 

Fördelar efter träning:

  • Snabbare återhämtning: Den graderade kompressionen ger ökad blodcirkulation och därmed återhämtar du dig snabbare efter träning.
  • Mindre risk för ömma muskler: När gifter och mjöksyra försvinner ifrån musklerna så minskar svullnaden och dina muskler blir inte lika ömma.
  • Minskad risk för blodpropp: Ökad blodcirkulation minskar risken för svullnad i fötter och anklar och därmed också risken för blodpropp. 

 

 

Vikten av att hitta rätt passform

En god passform är normalt sett högsta prioritet för atleter och när det gäller kompressionskläder så är det ett måste. Eftersom teknologin bygger på att plaggen ska sitta åt så är det viktigt att välja en storlek som sitter tight, annars går hela idén förlorad.

För att hitta rätt storlek så rekommenderar vi att du tittar på storleksguiden på någon av våra produktsidor eller på 2XU:s egna hemsida. Storleksguiderna är baserade på centimetermått och din vikt för att säkerställa bästa möjliga passform.

Se till att passformen blir rätt från början så kan du sedan ta del av alla fördelar som kompressionskläder har att erbjuda!