Publicerat inom Run och taggat polar, elektronik
köpguide till Polar-klockor

Så: du har satt ett mål och bestämt dig för att fokusera på träningen. Nu behöver du något som kan hjälpa dig mäta dina framsteg. Men med så många olika apparater, till så många olika priser, är det svårt att veta var man ska börja.

Vi har tagit en närmare titt på Polars datorer för att hjälpa dig lista ut vilken produkt som kommer att ge dig den information du behöver för att få ut så mycket som möjligt av träningen.

Detta sysslar Polar med

Att lyssna på sin kropp är en sak, men att faktiskt veta vad den vill säga dig är en helt annan. Polar har varit ledande i denna utveckling sedan år 1977, detta tack vare deras expertis inom sport, fysiologi och elektronik. En djupare förståelse för kundernas behov har lett fram till skapandet av ett omfattande produktutbud. Oavsett om du är ute efter att anamma en mer hälsosam livsstil eller förbättra din prestationsförmåga finns det en Polar för dig.

Sedan de tog fram sin första, bärbara pulsmätare år 1982 har Polar fortsatt att vara ledande inom teknologiska innovationer. Faktum är att alla deras nya funktioner har baserats på vetenskaplig forskning, som tillämpats internt och av världens ledande sportsnillen. Därmed kan du vara säker på att få uppdaterad och exakt data.

Men hur vet du vilken Polar-dator som passar bäst för just dig? Det hela handlar om vad du vill veta och hur du vill träna – det är lite som att ha en personlig tränare vid handleden.

Polar Flow

Smart coaching

Polars Smart Coaching-system har utvecklats för att ge dig bästa möjliga guidning för att uppnå verkliga framsteg. Smart Coaching innebär ett urval av unika och personliga funktioner som utformats för att ge dig maximal njutning och motivation när du tränar. Du kan utvärdera din formkurva dag för dag, skapa individuella träningsplaner och se till att du tränar med lagom intensitet – alltmedan du får omedelbar feedback.

Bland Smart Coaching-funktionerna ingår:

  • Aktivitet som kan mätas per dag, vecka eller månad
  • Pulsguidning så att du tränar med lagom intensitet
  • Programmen Endurance sport, Running och STAR
  • Form- och hälsotester
  • Feedback Data – inklusive återhämtningsstatus och smarta kalorier

Polar Smart Coaching

Polar Flow – service och uppkoppling

Polar Flow är en komplett konditions- och träningsplattform. Det finns tillgängligt som app och internettjänst och gör att du kan följa dina aktiviteter, analysera framstegen och ställa in träningsprogram. Du kan även komma i kontakt med likasinnade genom att gå med i Polar Community där du kan gå med i grupper eller delta i evenemang! Detta är ett kul sätt att hålla sig i form i gott sällskap – du kan dela dina träningsresultat och se hur du ligger till på topplistan.

Med Polar Flow kan du välja mellan över 100 olika sportprofiler så att du kan få korrekt feedback som är specifik för din sport. Upptäck nya rutter med Explore och låt andra ta del av dem – du kan till och med dela dina träningspass på sociala medier med bilder!

Flow är även kompatibelt med tjänster från tredje part, såsom Strava och Training-Peaks!

(Kompatibla produkter är M600, M400, M450, A360, A300, Loop 2, V800, V650 och Balance)

Polar Flow

Guidning dag för dag

Polar A360 är en vattenavstötande aktivitetsmätare, den första i Polars utbud som har handledsbaserad pulsmätning och individanpassad träningsguidning (liksom aktivitetsmätning dygnet runt). Du kan hålla koll på allt du behöver veta om dagen som gått, inklusive övervakning av sömnkvaliteten. Du kan kolla dina dagliga aktivitetsmål och få praktisk vägledning om du behöver hjälp med att nå dem – A360 vibrerar till och med om du varit inaktiv för länge!

Polar A300 har liknande egenskaper, men vill du ha pulsmätning måste den köpas i kombination med Polars H7-pulsmätare, som fästs runt bröstet. Varje hopp, skutt, språng, promenad och löprunda räknas in i jakten mot dina mål och du kan skräddarsy klockan med Polar Sport Profiles och Running Programme.

Polar Loop 2 är en snygg aktivitetsmätare som påminner om ett armband och använder dina personliga uppgifter för att ställa in dina aktivitetsmål. Skärmen fylls under dagen baserat på aktivitetsmängden och intensiteten.

Polar Balance är en holistisk vikthanteringstjänst som gör det enkelt att kontrollera vad du äter och hur du tränar – det är bara att koppla ihop den med en aktivitetsmätare och Polar Flow för att få individanpassad vägledning. Säg farväl till matövervakning och hej till träningsmotivation!

Polar A360

 

Specialistprogram

För dig som är ännu mer seriös med din träning är Polars Sport- och Pro-produkter oumbärliga.

Den nyaste produkten, Polar M600-sportklockan, är mer än bara en aktivitets- eller pulsmätare – det är en smart sportklocka med Android Wear™. Den är verkligen det bästa från två världar. Du får det praktiska Android Wear™ och kraften från Polars sportfunktioner. Med förbättrad, handledsbaserad optisk pulsmätning och inbyggd GPS är M600 redo att följa med dig vart du än beger dig. Lägg dessutom till att den har alla funktioner från en smartklocka och du får allt du behöver vid handleden.

Polar V800 har utformats särskilt för triathleter. Det är en avancerad sportklocka med GPS för entusiaster och professionella idrottare som vill nå prestationer på toppnivå. Används av Javier Gomez Noya (femfaldig ITU-världsmästare, världsmästare i Ironman och olympisk silvermedaljör), Frederick Van Lierde (världsmästare i Ironman), Kaisa Makarainen (världscupsegrare i damernas biathlon) och John Degenkolb (2015-års vinnare av Paris-Roubaix), och du kan liksom de träna för att nå eliten. Skapa detaljerade mål för olika träningstyper och synkronisera din V800 för att få guidning i realtid under träningspassen.

Polar M450 är en snygg, anpassningsbar cykeldator. Få fart på hjulen med den inbyggda GPS:en och barometern och håll koll på hastighet, distans och rutt. M450 har även försetts med ”Back to Start”-funktionen som hjälper dig tillbaka om du skulle villa bort dig. Du kan ställa in skärmen så att den visar den data du vill via Polar Flow samt använda de externa Bluetooth Smart-sensorerna för att få mer information, som t.ex. puls, hastighet, kadens och effekt.

Polar V650 är en cykeldator med GPS för seriösa cyklister. Få den detaljerade data och vägledning du behöver för att få ut så mycket som möjligt av träningen. Den stödjer OpenStreetMap (OSM) så att du kan ladda ner gratis kartor var du än befinner dig. Med V650 kan du skapa individuella profiler för olika typer av cykling, såsom landsväg, MTB eller inomhuscykling, liksom registrera utmärkt, djupgående data. V650 gör att de allra mest hängivna cyklisterna kan prestera sitt bästa. 

Kolla in hela Polars utbud hos Wiggle

Polar computers