Publicerat inom Run
Image of Gore Run Wear jacket with Goretex

GORE® är kända för sina kvalitetsmaterial och GORE-TEX® och WINDSTOPPER™ har länge varit två av de mest respekterade och populäraste materialen på marknaden. I den här guiden tar vi en titt på materialteknologierna Black Diamond och Red Hexagon.

 

GORE-TEX®-materialet

Om du tänker på ett vattentätt material med god andningsförmåga kommer du med största sannolikhet att tänka på GORE® Black Diamond. GORE-TEX® har satt standarden när det gäller kvalitet, hållbarhet och prestanda.

Så vad är det som gör GORE-TEX® så unikt?

GORE-TEX® har en garanti som lovar att hålla dig torr 

"Om du inte är helt nöjd med vattentätheten, vindtätheten eller andningsförmågan hos ditt GORE-TEX®-plagg lagar vi, byter ut eller återbetalar dig för plagget.  

Alla GORE-TEX®-plagg och -skor är försedda med Guaranteed to Keep You Dry™-garantin.

 

Gore-Tex Membrane

 

GORE-TEX®-membranet

GORE-TEX®-membranet är hjärtat hos alla GORE-TEX®-produkter. Det består av mer än 1,4 miljarder mikroskopiska porer per kvadratcentimeter. Dessa porer är 20 000 gånger mindre än en vattendroppe men 700 gånger större än en vattenångsmolekyl. Vatten från utsidan kan aldrig ta sig igenom, men svetten kan ledas bort lätt som en plätt. Därmed stannar mindre fukt kvar på insidan. Resultatet: du håller dig varm när det är kallt och torr när du börjar svettas.

Gore-Tex Membrane 2

 

GORE WINDSTOPPER™-materialet

WINDSTOPPER™ är ett supertunt, skyddande lager som laminerats på ett lätt material som därmed blir helt vindtätt.

WINDSTOPPER™ som sådant är en polymer (PTFE) som expanderar för att skapa en mikroporös struktur. Precis som hos GORE-TEX® är dessa porer större än vattenångsmolekyler så att de låter svetten ledas bort samtidigt som de är tillräckligt täta för att stänga ute vinden. Detta innebär att du för totalt skydd mot vind utan att påverka plaggets andningsförmåga negativt.

WINDSTOPPER™ är framtaget för att maxa din komfort och dina prestationer när du tränar utomhus. Materialet skyddar mot vind samtidigt som det reglerar din kroppstemperatur. Det är helt enkelt ett toppmodern teknologi som skyddar i en mängd olika väderförhållanden.

WINDSTOPPER-utbudet:

WINDSTOPPER™ anv’nds i tre olika produkttyper:

  • WINDSTOPPER™ Functional Layer: Materialet är framtaget för att bäras närmast huden och erbjuder god komfort och prestanda samtidigt som det skyddar mot vinden. Håll utkik efter det i underställen från GORE Bike Wear®.
  • WINDSTOPPER™ Soft Shell: Soft Shell kombinerar komforten hos ett mjukt mellanlager med vattenavstötningen hos ett skalmaterial i ett och samma plagg. Det erbjuder hållbara vindavvisande egenskaper samtidigt som det har en utmärkt andningsförmåga. Materialet passar perfekt för en mängd olika utomhusaktiviteter och väderförhållanden. Håll utkik efter softshellmaterialet i plagg såsom arm- och benvärmare, västar och jackor.
  • WINDSTOPPER™ Technical Mid-Layer: Detta material är riktigt värmande och bekvämt utan att bli bylsigt som många andra vindt’ta material. Det kan bäras som ett lätt, flexibelt mellanlager i riktigt kalla förhållanden.

WINDSTOPPER-materialet har revolutionerat designen av tröjor och jackor, samt används i accessoarer som benvärmare och mössor.  Det skapar ett oerhört skyddande lager som inte är bylsigt så att du inte kyls ned av vinden. Det är värt att hålla utkik efter detta material när du ska köpa plagg från GORE®.

Gore-Tex Windstopper range