Publicerat inom Cycle och taggat High5, sportnäring

 

Om High5

High5 är ett företag från Storbritannien med över 20 års erfarenhet inom avancerade sporttillskott. De sätter fokus på individen och ger kostfördelar oavsett vilken nivå du är på inom din sport. High5 är ett av de populäraste märkena på marknaden och deras produkter hjälper alla, från nybörjarcyklister till Ironman-utövare.

High5 athlete on podium

Varför bör jag använda kosttillskott?

När du utför fysiska aktiviteter behöver din kropp näring. Den behöver kolhydrater som bränsle till dina muskler, vätska för att orka fungera effektivt och protein för att återhämta och reparera dina muskler efter träningen.

Rear view image of High5 sponsored athlete

Kroppens bränsle: Kolhydrater

Din kropp får energi från två olika källor, fett och kolhydrater. Bränsle från fett finns alltid där men är långsamt och hjälper dig inte att prestera optimalt. Kolhydrater ger dig däremot snabb energi som förbättrar din prestationsförmåga. Det viktiga är att se till att du har tillräckliga kolhydratlager för att orka med, därför behöver du sportdrycker, gels och bars under dina aktiviteter.

Ge kroppen vätska: Isotoniska drycker

Du kan tappa en liter vätska för varje timme du tränar, och bara en procents uttorkning kan orsaka en tio procents försämring av din prestationsförmåga. Det är därför viktigt att fylla på med vätska. När du svettas försvinner både vatten och elektrolyter och båda dessa måste ersättas för att du ska kunna prestera och undvika kramper. Sportdrycker ger dig en optimal mix av elektrolyter så att du kan prestera ditt yttersta.

Återhämtning: Protein

Dina muskler reparerar sig sjäva med rätt protein, både under och efter träningen. För att de ska göra det så fort och bra som möjligt måste du se till att få i dig rätt mängd protein i din kost. Proteintillskott gör att dina muskler kan återhämta sig, så att du får ut så mycket som möjligt från din träning.

racing pic of High5 sponsored athlete

 

Vilka sporttillskott har High5?

Energidrycker med kolhydrater

En energidryck med kolhydrater är ett av de snabbaste och mest effektiva sätten att ge kroppen bränsle på. High5s EnergySource-drycker är ett utmärkt val från det UK-baserade företaget. Vad är det som är speciellt med denna dryck? De har alla High5s vetenskapligt beprövade 2:1-mix med maltodextrin och fruktos. Din kropp behöver kolhydrater för att prestera. Med enbart maltodextrin kan din kropp ta upp 60 g per timme, med fruktos-glukosmixen kan den ta upp 90 g per timme! På så sätt förbättras din prestationsförmåga och du kan bli snabbare och ta dig längre än någonsin förut!

Alla energidrycker från High5 innehåller också elektrolyter för att motabeta kramp och uttorkning. De har naturliga smakämnen utan artificiella färgämnen, konserveringemedel eller sötningsmedel. Våra kunder tycker att High5-produkter är lätta att dricka, skonsamma för magen och välsmakande. "Detta är enligt mig förmodligen den bästa energidrycksblandningen som finns!" (Omdöme)

Energigels med kolhydrater

Ditt kolhydratsintag från EnergySource kan kompletteras med EnergyGels. Detta är små portionspåsar med koncentrerade kolhydrater som ger dig en extra skjuts. De är tillverkade med äkta fruktjuice, har en fräsch, naturlig smak och är skonsamma för magen. De är utmärkta som extra kolhydratskälla under träning och det är bevisat att dem fungerar i några av världens tuffaste uthållighetstävlingar. Därför sponsrar High5 Enduroman, IronMan 70.3 Cairns och några av Storbritanniens tuffaste cykelevenemang.

Energibars med kolhydrater

Energibars med kolhydrater är rika på energi som ger dig bränsle. High5s EnergyBar och SportsBar är perfekta för träning och tävling. De har en kolhydratsmix som både ger snabb energi och bibehållen energi under en längre period. De är lätta att tugga, skonsamma mot magen och innehåller nyttig frukt.

Isotoniska dryckestabletter

Under kortare tävlingar där du inte behöver fylla på med kolhydrater kan isotoniska tabletter, som High5 Zero, vara bra att ha. Det är en avancerad brustablett med noll kalorier, lägg en i vattnet och du får en uppfriskande dryck med mycket elektrolyter så att du inte krampar ihop.

Zero-tabletterna motverkar kramp, får dig att dricka mer och förbättrar din prestationsförmåga under varma förhållanden. De är enkla att stoppa in i din tröja och finns i många smaskiga smaker!

Energiprodukter med koffein

Många produkter från High5 finns också i versioner med koffein för att ge dig en extra boost. Koffeinintag har visat sig förbättra prestationsförmågan genom att göra dig mer alert, minska trötthetskänslor och öka koncentrationsförmågan. Ny forskning har också visat att koffeinintag avsevärt kan öka kroppens förmåga att ta upp kolhydrater, så att kroppen kan ta upp över 100 g per timme. Kolla efter High5 PLUS och Xtreme om du vill ha produkter med koffein.

Återhämtningsdrycker och –bars med protein

Att ge musklerna möjlighet att återhämta sig efter träning är lika viktigt som att ge dem energi under träning. High5s ProteinBar och ProteinRecovery-dryck ser till att du maximerar det du får ut av träningen genom att ge dig bästa möjliga återhämtning. Produkterna innehåller vassleproteinisolat av hög kvalitet. Vassle är ett typ av protein som är välkänt för att det tas upp snabbt av kroppen och att det är lättsmält. Det finns i goda smaker också, som choklad/banan och jordgubb.

När bör du använda tillskott från High5?

Det är viktigt att ta tillskott vid rätt tidpunkt och i rätt ordning för att få ut så mycket som möjligt av dem.

High5 har väldigt bra näringsguider för specifika sporter och distanser. Välj den som passar dig bäst nedan:

Sportive GuidesMTB2MarathonRRtri2

Om författaren

Bild för olov
Miss Vanilla
Publicerad den: 21 maj 2015