Publicerat inom Run

Nike har lanserat sin senaste skokollektion. Stilmässigt så har Nike gjort det igen. Säsongens färger är enastående och de piggar verkligen upp humöret! Funktionsmässigt så har de sett till att avancerad teknologi gör så att varje sko känns bekväm och kan prestera sitt allra yttersta – om du nu väljer rätt sko vill säga.

Den här guiden hjälper dig hitta rätt sko ifrån Nikes nya skokollektion. 

 

Tänk på vilket kön du tillhör

Nike Flyknit 2

Män och kvinnor har väldigt olika krav och behov när det kommer till skor. De två mest grundläggande faktorerna är att kvinnor har smalare fötter så att de därför behöver smalare skor, samt att män ofta har längre fötter så att de behöver längre skor.

Detta är enkla skillnader men de har stor inverkan på hur en sko konstrueras, inklusive var dämpningen placeras och bredden på tåpartiet. 

 

Fundera på hur mycket stöd du behöver

Nike Lunarglide

Tycker du att det är skönare att springa i en sko med mycket dämpning

Behöver du en stabil sko som motverkar att foten rullar inåt eller utåt när du springer? 

Kanske föredrar du en sko med tunnare yttersula så att du är närmare marken? I så fall bör du ta en titt på Nike Free-kollektionen.

 

Lite att tänka på när du ska ut och springa

Nike Zoom

Ska du springa på asfalt?

Trivs du bättre i terräng?

Tekniskt sett så kan du använda dig av en vanlig löparsko även i terräng och vice versa, men det är inte lika bekvämt eller säkert. Om du tänkt ge dig ut i terrängen och springa så är det bäst att välja en terränglöparsko eftersom den erbjuder mer stabilitet, bättre grepp och bättre skydd än en vanlig löparsko. Dessutom är sulorna på respektive skotyp tillverkade i olika material för att ge maximal hållbarhet på det tänkta underlaget. Kort sagt så kommer skorna slitas ut snabbare ifall de inte används på rätt ställe. 

 

Bestäm dig för hur långt du tänkt springa

Om du ska springa riktigt långa sträckor så behöver du en löparsko som har en hållbar sula. Skor med låg profil tenderar att ha mindre material i yttersulan så att de slits ut snabbare. Om du inte springer så långt varje gång, eller om du har råd att byta skor regelbundet så klarara du dig utmärkt med en lågprofilsko ifrån Nike Free-kollektionen

Nike Free range