Publicerat inom Cycle och taggat Pro-Lite, hjul
pro-lite-hjul

Vilka Pro-Lite-hjul är rätt för dig? I den här guiden tar vi dig igenom Pro-Lites omfattande utbud.

Vilka är Pro-Lite?

Pro-Lite har ett över 30 år långt arv inom internationell tävlingscykling och kombinerar visionen av de mest krävande cyklisterna i världen med ett produktionsteam som specialiserat sig på handgjorda produkter.

Pro-Lite har oslagbar expertis och erfarenhet. De har skapat tusentals hjul och spenderat årtionden med att producera de bästa precisionskomponenterna. Med sin egen kolfiberfabrik och fabrik för ramar i legering har Pro-Lite verktygen som behövs för att testa gränserna. Som tillverkare fyller de varje produkt med passion, samtidigt som de alltid kastar ett öga på den före detta proffscyklisten och vd:n Steve Fenton.

I Pro-Lite möter du ett varumärke som är unikt i och med sitt omfattande utbud av produkter i både kolfiber och legering, och de har lovat att vad de än levererar så kommer det att vara en handgjord produkt som är redo att tävlas med.

Problemet är att med ett sådant stort utbud så kan det vara svårt att veta vilken produkt som är rätt för just dig. Fortsätt läsa för att ta reda på vilket hjulset de rekommenderar för olika typer av cykling.

Pro Lite Wheels Factory

Hjulsetet för alla tillfällen – Pro-Lite Bracciano Caliente C45 

Letar du efter det där perfekta hjulsetet? Ett hjulset som gör att du kan cykla uppför med självförtroende, ett hjulset som glider enkelt i branta nedförsbackar, ett hjulset som använder din kraft till max på långa raksträckor – ett hjulset som är perfekt för alla tillfällen? Jakten slutar med Pro-Lite Bracciano Caliente C45.

Det är ett utmärkt hjulset för allround-cykling på landsväg. Hjulen på 45 mm är helt tillverkade i kolfiber och har otroligt lågt rullmotstånd, tack vare de japanska EZO-lagren av hög kvalitet. De har även försetts med Pro-Lites patenterade ekerpar och en större fläns för att öka kraftöverföringen. Viktigt att påpeka är även att de är enkla att underhålla – två insexnycklar är allt du behöver i verktygsväg.

Kolla in de finfina allroundhjulen Pro-Lite Bracciano Caliente (45 mm, kolfiber, kanttråd) hos Wiggle.

Pro Lite Bracciano Caliente 45mm Carbon Clincher Wheelset

Det lätta hjulsetet – Pro-Lite Bracciano A27

Är du en väldigt lätt cyklist? Har du tröttnat på att tyngas ner av dina hjul? Tycker du om att köra uppför? Är du ute efter ett lätt hjulset som låter dig nå din maximala potential? Goda nyheter: Pro-Lite Bracciano A27 är gjort för dig!

Bracciano har ett fälgdjup på 27 mm, med mindre navflänsar och ett lägre antal ekrar – allt för att minska den totala vikten. Låg vikt behöver inte betyda mindre pålitlighet dock, och Bracciano har särskilda reducerade ekrar i 90° som är starkare än vanliga ekrar.

Med hjulsetet Pro-Lite Bracciano A27 (svart, legering, kanttråd) kommer du flyga uppför backarna!

Det aerodynamiska hjulsetet – Pro-Lite Bracciano A42 SE 

Vill du uppgradera dina hjul för att förbättra din tävlingsprestation på landsvägen? Funderar du på att delta i en tävling i landsvägscykling för första gången men är osäker på vilka däck du bör välja? Ska du delta i ett evenemang och vill se till att du får din bästa tid någonsin? Då bör du ta en titt på hjulsetet Pro-Lite Bracciano A42 SE.

Med de här hjulen under dig får du den bästa chansen att uppnå några av dina snabbaste tider. De har försetts med Pro-Lites patenterade ekerpar, som ger maximal kraftöverföring. Men viktigast av allt är att de har svetsade fälgar i legering med en profil på 42 mm – som ger utomordentlig aerodynamik fast med fördelarna du får från en fälg i legering. Bracciano-naven är kända för sitt superlåga rullmotstånd och sin imponerande kraftöverföring.

Alla dessa egenskaper bör göra att du med Pro-Lite Bracciano A42 SE-hjulsetet (legering, kanttråd) tar dig över mållinjen på rekordtid.

Pro Lite Bracciano A42 SE

Racerhjulsetet för skivbroms – Pro-Lite Revo A21

Är det ett träningshjul du behöver? Planerar du att köra cykelcross? Behöver du ett hjul som kan hantera olika typer av underlag? Kanske finns långfärdscykling på din agenda? Då är Pro-Lite Revo A21 ett perfekt hjulset för dig.

Revo A21 är tillverkat för att vara helt tillförlitligt och fungerar ypperligt i alla förhållanden. Det levereras med skivbromskompatibilitet med antingen 6 bultar ISO eller center-lock. Det har även fantastiskt smidiga, japanska EZO-lager.

Ta en titt på hjulsetet Pro-Lite Revo A21 (legering, landsväg, skivbroms) hos Wiggle.

Pro Lite Revo A21 Alloy Road Disc Brake Wheelset

Det hållbara vinterhjulsetet – Pro-Lite Garda (legering, kanttråd)

Är det ett smidigt rullande träningshjul du funderar på att skaffa? Ett robust hjul som tar dig kilometer efter kilometer utan att svika? Är det ett pålitligt vinterhjulset du behöver? Då bör du ta en titt på kanttrådshjulsetet Pro-Lite Garda i legering.

Detta hjulset ger otroligt mycket för pengarna. Du får den långa livslängden från ett träningshjul kombinerat med tävlingshjulets hjärta. Det har en fälg i legering med låg profil på 30 mm, vilket ger en perfekt mix mellan låg rotationsmassa och god styrka. Därtill får du nav med tätade kassettlager och det nya duplex-ekermönstret som båda ger hållbar och pålitlig styrka och prestanda.

För ett hållbart hjulset för vinterträningen behöver du inte leta längre än till Pro-Lite Garda (legering, kanttråd).

Pro Lite Garda Alloy Clincher Wheelset

Sammanfattning

Pro-Lite är kända för sina tester, sin utveckling och sin design. Ett hjulset från Pro-Lite är en perfekt partner, oavsett vilken typ av terräng, förhållanden eller utmaning du tar dig an.

Med vetskapen att Pro-Lite använder de bästa materialen, enastående yrkesskicklighet och omfattande produktkunskap kan du vara säker på att ett par Pro-Lite-hjul kommer att rulla smidigt och snabbt i många kilometrerar framöver.

Kolla in hela utbudet av Pro-Lite-hjul hos Wiggle

View the Pro-Lite Wheels range at Wiggle