Publicerat inom Cycle och taggat cyklar

Köpguide - Cyklar

“Vilken cykel är den rätta för mig?”

Denna fråga har många av oss ställt till oss själva eller till någon annan vid någon tidpunkt i livet. Vare sig du ska köpa din första eller nästa cykel kan det vara svårt att bestämma sig. Våra köpguider nedan är till för att hjälpa dig med ditt beslut och förklara de olika valen du har.

Racercyklar

Det är svårt att slå en racercykel när det gäller hastighet, stil och effektivitet. Racercyklar har vanligtvis smala däck och stora 700c-hjul med bockstyre. Wiggles utbud av racercyklar är lättare och snabbare än de andra cykeltyperna.

Köpguide för racercyklar

Mountainbikes

En mountainbike är en otroligt mångsidig cykel för alla terränger. Dessa cyklar är utvecklade med funktioner som gör att de trivs bra på tuff terräng och att de kan stå emot de fysiska prövningar som trailcykling innebär.

Köpguide för moutainbikes

Pendlarcyklar

En pendlingscykel kombinerar inslag från racercyklar och mountainbikes. Detta ger en enormt mångsidig cykel som är perfekt för vardagen då den erbjuder bra hastighet utan att sakna styrka och bekvämlighet.

Köpguide för pendlingscyklar

Singlespeed

Singlespeedcyklar erbjuder cykling i sin mest enkla och rena form. De är lätta och kräver minimalt med underhåll vilket gör dem perfekta för pendling. Att de bara har en växel gör att det sällan behövs ett dagligt underhåll av cykeln.

Köpguide för singlespeedcyklar

BMX

BMX-cyklar är kompakta stuntcyklar med 20-tumshjul och breda däck som är gjorda för tuff cycling. Cyklarna har ett rakt styre med en brant huvudvinkel för snabb styrning. Cykelns kompakta konstruktion gör att den är väldigt kvick.

Köpguide för BMX-cyklar

Cykelcross

Vid första åsyn kan en crosscykel se ut som en vanlig racercykel. Det finns dock viktiga skillnader som gör att dessa cyklar kan användas off-road också. Speciella däck, bättre lerrensning och cantileverbromsar är bara några av dessa modifikationer.

Köpguide för crosscyklar

Barncyklar

Barn älskar cyklar, så enkelt är det. En cykel och ett barns fantasi blir till en spännande blandning av äventyr, kul och oändlig energi. En cykel hjälper deras energi på traven och låter dem utforska och uppskatta sin omgivning.

Köpguide för barncyklar