Publicerat inom Run och taggat asics, accessoarer

 

 

Vikten av bra löparstrumpor

Varje skomodell från Asics har en egen strumpa. På så vis kan Asics se till att strumpans dämpning och passform kompletterar dess skomotsvarighet. T.ex. är Kayano-strumporna något tjockare under foten då Kayano-skorna har mycket dämpning. Strumpor till minimalistiska skor är också tjockare under foten men inte lika tjocka. Detta för att den minimalistiska känslan inte ska gå förlorad.

Om du känner obehag när du springer och vill slänga ut dina löparskor tycker vi att du ska testa att byta strumpor först. Det blir bekvämare för fötterna och du slipper också byta löparskor hela tiden!


Löparstrumpor är viktiga för att dina fötter ska må bra

Det kanske inte verkar så viktigt med löparstrumpor men de kan ha stor inverkan på din prestationsförmåga och dina fötters välmående. Även om du har perfekta skor kan strumporna sätta käppar i hjulen. Enligt Asics är det ofta fel att skylla på skorna när det kommer till blåsor och svettiga fötter, istället bör man se över vilka strumpor man använder. Nedan kollar vi på några av problemen som dåliga strumpor kan orsaka och hur löparstrumpor kan hjälpa dig att undvika dem.

Förhindra skador

Blåsor är en av de vanligaste skadorna för löpare. Om en blåsa blir infekterad kan den stoppa dig från träning i dagar, veckor eller i värsta fall månader. Löparstrumpor leder bort svett, så dina fötter glider inte runt i skorna lika mycket. Detta leder till mindre friktion vilket i sin tur leder till mindre risk för blåsor. Löparstrumpor är också sömlösa så du slipper den knöliga delen vid lilltån som annars ofta är boven i dramat vid blåsor.

Dämpande paneler som ger ökad komfort

Löparstrumpor har strategiskt placerade, dämpande paneler. Dämpningens placering varierar mellan märken och modeller men Asics placerar dem ofta på fotens ovandel och baktill på fotleden. Den extra dämpningen i dessa områden skyddar dig från skav under plösen och vid fotleden.


Stödband ger bättre passform

Löparstrumpor från Asics har ett stödband som i princip omsluter mellanfoten. Detta håller strumporna på plats under löpturen så att den inte knölar ihop sig och orsakar skavsår och blåsor. Det gör också att skorna följer dina fötters konturer så att du alltid får rätt passform i dina skor.

Hållbarhet

Det är oftast hälen och främre delen på fotsulan som slits snabbast på strumpor. Löparstrumpor från Asics har tjockare material vid dessa områden för att öka strumpornas livslängd. Därför kan du faktiskt i det långa loppet tjäna pengar på att köpa löparstrumpor.