Publicerat inom Swim
A family all wearing Zoggs goggles and smiling

Zoggs är kända för att tillverka simutrustning och simkläder av hög kvalitet. I den här guiden tar vi en titt på Zoggs simglasögon-sortiment för att ge dig en inblick i vad de har att erbjuda när det gäller linsteknologi.

Simglasögon kan verka som en väldigt enkel produkt vid första ögonkastet men det finns numera ett brett utbud på marknaden. Det kan göra stor skillnad på din prestation om du väljer rätt simglasögon med rätt glas från början.

Zoggs tillverkar 6 olika typer av glas, med flera olika typer av bågar och rem-kombinationer. De simglasögon du väljer bör vara särskilt utvalda för att passa den simdisciplin du ägnar dig åt samt i vilken miljö du simmar. Låt oss dyka ner i utbudet…

Zoggs linsteknologi

Digital image of a Zoggs Reactor Photochromatic lense

 

Reactor Fotokromatiska glas: Den här typen av glas reagerar med den mängd solljus som de utsätts för. När det är väldigt ljust ute så blir de tonade och när det är mörkare ute så blir de klarare. De är perfekta för att minska risken för bländning och trötta ögon.

 

 

Digital image of a Zoggs Ultra Polarized lense

 

Ultra Polariserade glas: Det här är toppen av polariserande teknologi. Den kopparfärgade toningen reflekterar blått ljus vilket gör dem perfekta för riktigt ljusa förhållanden och direkt solljus.

 

 

Digital image of a Zoggs Mirrored lense

 

Spegelglas: Den här typen av glas reducerar reflektioner och risken för bländning, vilket gör dem perfekta för ljusa förhållanden när du simmar utomhus.

 

 

 

Digital image of a Zoggs CV Clearer Vision lense

 

CV™ Glas för bättre sikt: Dessa passar bra både i ljusa och mörkare förhållanden. De amplifierar ljuset när det är mörkare ute och reducerar risken för bländning när det är soligt ute. Detta innebär att du får klarare sikt när du simmar.

 

 

Digital image of a Zoggs Smoke/Colour Tinted lense

 

Färgade och tonade glas: Den här typen av glas ligger I mitten av skalan när det gäller skydd mot bländning och starkt ljus. De kan användas både inomhus och utomhus vilket gör dem till ett bra val för regelbunden användning.

 

 

Digital image of a Zoggs Clear lense

 

Klara glas: Den här typen av glas är framtagna för mörkare ljusförhållanden där du behöver se så bra som möjligt. De har inga filter eller tonade fält så att du ska kunna se ordentligt utan hinder.

 

Såhär väljer du rätt simglasögon

Valet av glas beror alltså på vilken miljö du simmar i samt vilket klimat det är.

Om du simmar inomhus rekommenderar vi klara eller tonade glas. Om du däremot simmar utomhus i starkt solljus är det värt att investera i polariserade glas, fotokromatiska glas eller spegelglas. Om du är ute efter bästa möjliga sikt i flera olika ljusförhållanden bör du överväga att testa CV™-glasen för bättre sikt.

De mest entusiastiska simmarna har ofta flera typer av simglasögon eftersom de kan prestera bättre om de har simglasögon som är framtagna för varje specifik miljö och olika typer av ljusförhållanden.


Om författaren

Bild för olov
Miss Vanilla
Publicerad den: 16 jul 2015