Publicerat inom Cycle och taggat väskor, resa

Vilka typer av mjuka cykelväskor finns det?

Om du ska iväg på träning, tävling eller cykelsemester utomlands så är en mjuk cykelväska ett måste. Den vadderade konstruktionen hjälper till att skydda cykelramen och dess komponenter under transport. Wiggle har en mängd olika typer av cykelväskor i sortimentet för att du ska ha så mycket som möjligt att välja på när du ska ut och resa med din cykel.

Lätt vadderade cykelväskor

En enkel, tunnt vadderad väska är perfekt om du ska transporter din cykeln i bilen eller på tåget där du har full koll på hanteringen av cykeln. De håller dessutom insidan av bilen ren efter en blöt eller lerig cykeltur, vilket är en bonus. De flesta cykelväskor har vadderade fack för hjulen på insidan, men om detta saknas så rekommenderar vi verkligen att du köper till det separat.

Slitstarka cykelväskor

Om du ska flyga långt med din cykel och inte har möjlighet att hålla koll på hanteringen av cykeln hela vägen så ekommenderar vi att du investerar i en mer slitstark väska med extra vaddering. Dessa väskor kostar mer men de erbjuder även bättre skydd och förvaring för din cykel.  De är designade med en solid bottenplatta för extra styvhet och har dessutom hjul så att du kan rulla väskan genom vänthallen utan problem.

Accessoarer

Ram-stabilisator

Den här typen av konstruktioner får plats inuti cykelväskan för att hålla ramen på plats och skydda den ifrån stötar och vibrationer.  En del väskor kan uppgraderas med en invändig ram-stabilisator för att skydda cykeln ännu bättre.

Spacers till ram och gafflar

Även om de mjuka cykelväskorna har tagits fram för att stå emot ovarsam hantering och stötar så kan det vara bra att ha spacers till ramen och gafflarna för att se till att cykeln kommer fram hel.

Vadderade dynor

Skyddande, vadderade dynor är framtagna för att passa de flesta racercyklar och mountainbikes. Dynan täcker övre delen av överröret och diagonalröret för att förhindra skador på ramen under transport. Den sätts enkelt på plats med hjälp av kardborreband.

Hjulväskor

Hjulväskor är användbara och mångsidiga tillbehör när du reser med din cykel. De ser till så att du kan förvara dina hjul i ett skyddande fodral, men är även bra för reservhjul ifall du skulle behöva byta hjul på cykeln.

Vilken ska jag välja?

Nedanför hittar du några viktiga frågor som du behöver fundera över varje gång du ska köpa cykelväska:

  • Vilket typ av transportmedel kommer du använda när du reser med cykeln?
  • Kommer du kunna hålla koll på hanteringen av din cykel hela vägen?
  • Medföljer det hjulväskor till den väska du tänkt dig eller måste du köpa till det separat?
  • Kan du uppgradera väskan ifall ditt behov av skydd ändras under resans gång?
  • Kommer du att resa långt? Har väskan hjul så att du lättare kan förflytta den?