Publicerat inom Cycle

dhb presenterar stolt lanseringen av deras helt nya kollektion av cykelskor. Ett åt av intensiv utveckling har resulterat i en förfinad skokollektion för landsväg, mountainbike och triathlon.

Här är en praktisk guide till var och en av de nya modellerna.

 

 

 

Aeron Carbon D och Aeron Carbon R


Aeron Carbon den nya kollektionens höjdpunkt. De är utvecklade för att  ge dig en precis passform, kraftfulla pedaltramp och komfort under de där långa cykelturerna och äventyren ute på vägarna.

De finns med både snurrhjul eller spärrhake och erbjuder en utmärkt och precis passform.

Spännena är lätta att justera när du cyklar så att du kan lossa eller spänna åt dem efter behov. Perfekt i uppförsbacke under varma sommardagar, snabba utförsbackar eller sprinterlopp.

Båda modellerna av skorna kommer med en styv sula i kolfiber, bearbetad från ett enda stycke, som i sin tur överför all din kraft till pedalerna. Detta ser till att att dina pedaltramp är effektiva och att den kraft du ger inte går förlorad.  

Insidan av skorna är gjord av ett fuktavledande mesh-material som andas och känns bekvämt under de där längre cykelturerna, medan perforeringarna i det yttre materialet ger ventilering och ser till att du inte överhettas.

Just passformen är något dhb lade stort fokus på att få rätt, så att skorna kan kännas bra för de flesta cyklister. Båda skomodellerna har en måttligt bred passform i tåpartiet med plats nog att vicka på tårna eller åt ett par tjockare vinterstrumpor när temperaturen börjar falla. Hälkupan greppar din bakfot på ett säkert men bekvämt sätt och plösen kommer bland annat med en V-formad skåra så att den omfamnar ovansidan av din fot utan några veck som skulle kunna skava eller trycka på foten. 

 

 

 

Dorica (finns som både MTB-skor och landsvägsskor)

Dorica kommer med en klassisk snörningsdesign, en tidlös stil och alla egenskaper du behöver för att cykla i komfort.

MTB- och landsvägsskornas ovansida är gjord i samma material, specifikt utvalt för att vara starkt nog att stå emot stötar från stigar och skog, men lätt nog att stoppa dina fötter från att svettas.

Den lätta sulan i nylon är styv nog att överföra massvis med kraft till dina pedaler och är ett utmärkt alternativ för de som inte behöver en skosula helt i kolfiber.

Landsvägsmodellen av skorna kommer också med en extra fördel, de kommer nämligen med två klossystem. Skorna passar både SPD-SL-landsvägsklossar med 3 skruvar och MTB-klossar med två skruvar (som kan monteras på skorna). Detta gör dem till ett mångsidigt alternativ för cyklister som gillar att spendera tid både på stigarna i skogen och på vägen.

Skornas snörningssystem låter dig skräddarsy passformen efter din egen preferens och ser till att de sitter säkert på foten. Detta gör dem till ett perfekt val för cyklister med högre (eller lägre) vrister. Justeringsmöjligheterna ser inte bara till att skorna är bekväma, utan ser också till att skorna inte trycker för mycket ovanpå foten.

Både MTB- och landsvägsskorna har samma passform som Aeron-skorna – ett måttligt brett tåparti för extra plats åt tårna och ett positivt grepp i hälen utan att de är för tighta eller restriktiva.

 

 

 

Troika med tre spärrhakar (MTB och landsväg)

Du kanske undrar, varför just Troika? Enligt Rich, dhb:s senior product manager, är Troika en rysk benämning på tre hästar som tillsammans drar en vagn. På samma sätt fungerar de tre spärrhakarna på dessa skor – de ser till att skorna sitter bekvämt och säkert på din fot, utan extra tryck ovanifrån som i sin tur kan skava och kännas obekvämt.

Precis som Dorica kommer Troika-skorna med en styv men följsam sula i nylon. Landsvägsmodellen av skorna kommer också med två klossystem så att du antingen kan använda klossar med tre skruvar för landsvägscykling eller klossar med två skruvar för MTB-cykling.

Skornas ovandel kommer bland annat med perforerade ventileringshål för extra andningsförmåga och plösen omfamnar lätt ovansidan av din fot för att motverka skav. 

Troika-skorna är formade efter samma läst som Aeron- och Dorica-skorna och är perfekta för cyklister som letar efter måttlig bredd i tårna och bra grepp i hälen. 

 

 

Trinity Triathlonskor

Dessa triathlonskor kompletterar den helt nya cykelkollektionen och knyter ihop säcken på ett perfekt sätt. Det är en bekväm och lätt sko med god andningsförmåga och slutdetaljer specifikt framtagna för att hjälpa dig med prestanda och övergångar under triathlontävlingar.

Yttersulan i nylon ger bra kraftöverföring till dina pedaler och den stora remmen över ovanfoten gör det enkelt att ta på och av skorna när du tävlar. Den lätta ovansidan i mesh ger bra andningsförmåga och torkar snabbt så att du kan äga under cyklingsgrenen.

Dragfliken i hälen är lätt att greppa när du tar på dig skorna och med hjälp av de elastiska öglorna kan du hänga upp skorna på din cykel för att göra övergångarna mellan grenarna ännu snabbare.

För de lite modigare finns skorna också i fluro orange, som definitivt gör det lättare att se skorna när du tar fram ditt cyklingskit i övergångszonen. 

 

 

dhb:s nya skokollektion är noga övervägd; den sätter dig i fokus av din utvecklingsprocess för att ge dig en ny stil som har allt du behöver.