Publicerat inom Swim och taggat Speedo, simträning, träningstips
simträning för cyklister

Hur bassängträning kan hjälpa dig förbättra cyklingen

Speedo har gjort det till sitt uppdrag att hjälpa dig bortom att bara vara vältränad till att bli Speedo-tränad – genom att använda simningen för att förbättra prestationsförmågan i din favoritsport.

Genom att arbeta med många idrottare (både internationella proffs och lokala entusiaster) har de börjat se fördelarna av att använda träning i flera discipliner för att förbättra idrottarens prestationer i andra grenar.

Simning är särskilt fördelaktigt eftersom det är en lågintensiv, lättillgänglig träningsform som omfattar hela kroppen. När du simmar hamnar centrala muskelgrupper i fokus och lungorna tränas så att du kan förbättra andningstekniken när du anstränger dig i sportsammanhang.

Eftersom Wiggle är ett passionerat triathlonföretag med stark fokus på cykling erbjöd sig Speedo att dela med sig av fördelarna med att använda simning för att stötta cyklingen, liksom några bra tips på kläder och utrustning som hjälper cyklister som är nybörjare inom simning.

Simma lugnt så att du inte är ute och cyklar när det verkligen gäller

Det finns inget bättre än ett utmanande pass på cykeln men ibland kan det vara värt att överväga fördelarna av att spendera träningstiden med någon annan disciplin. Faktum är att när du kombinerar sporter som simning med cyklingen kan det mycket väl hända att du upptäcker att du förbättrar prestationsförmågan i båda sporterna.

För många elitidrottare är simningen ett hemligt vapen – genom att dra till bassängen regelbundet säkerställer de att de håller sig på topp. För cyklister kan den rätta simträningsplanen innebära ännu bättre åstadkommanden på cykeln. Både kropp och sinne drar nytta av fördelarna och med några små livsstilsförändringar kommer du att få en bättre form överlag.

Det som är bra med simning är att det kompletterar alla andra aktiviteter du sysslar med. Det tränar varje del av kroppen och är inte lika tidskrävande som cykling. Efter en timmes träning kommer du känna skillnaden.

Kvalitetstid i bassängen = bättre resultat på cykeln.

speedo-bike-fit

På edra platser ... färdiga ...

Så vad är det med att vara i bassängen som gagnar cyklingen?

Simning tränar de viktiga mag- och ryggmusklerna, vilket skapar en perfekt plattform för förbättrad cykelprestanda. Du skyddar benen och tar bort trycket på lederna genom att arbeta med dem under vattnet. Du kommer även att förbättra både din motståndskraft och återhämtning, och dina knän kommer att tacka dig i slutet av dagen.

Simning gör även att hjärnan kan slappna av så att du känner dig utvilad och redo att ge allt när du återvänder till sadeln.

speedo-bike-fit

De bästa simtipsen

Att byta simtag, avstånd och övningar är ett bra sätt att se till att simpasset inte blir enformigt.

Det är bra att växla tempo, från lugnt och stabilt till maximal ansträngning. Då kan du träna längre, liksom arbeta mot olika mål, såsom att bränna fett, bygga upp lungkapaciteten eller återhämta dig från tuffa träningspass.

Använd en sparkbräda och gör några ordentliga bentag – för en perfekt, lågintensiv och aktiv återhämtning efter en lång dag i sadeln. Om du använder fenor kan du röra dig snabbare genom vattnet.

Kolla in vårt utbud av simredskap från Speedo.

speedo-bike-fit

Förbered kroppen och det är större chans att du lyckas

Att ha rätt kit kan få ett okej simpass att övergå till ett utmärkt träningspass. Här är några förslag på utrustning som ger dig en extra kick i vattnet.

Om du behöver nya badkläder är Speedo Fit Pinnacle-simkläderna bra, då de är fulla av innovation. Power Mesh-panelerna hjälper dig att förbättra kroppspositionen i vattnet och du får även extra kompression runt ben och bål. Baddräkten ger dessutom byststöd i 360 grader. Kolla in våra simkläder från Speedo.

För ett par simglasögon med en fantastisk passform som är garanterat fria från läckage kan du testa simglasögonen Speedo Aquapure eller Fastskin med IQ Fit-teknologi.

Sparkbrädan är ett grundläggande redskap för en cyklist som börjar simma. Den hjälper dig att fokusera på att bygga upp styrka i benen eller ägna dig åt aktiv återhämtning. Handpaddlarna är också ett fiffigt redskap för motståndsträning, då det bygger upp armstyrkan och förbättrar tekniken. Kolla in vårt utbud av sparkbrädor från Speedo.

Med simfenor kan du röra dig snabbare, vilket inte bara får dig att känna dig bra utan gör även att benen jobbar hårdare på grund av det extra motståndet.

speedo-bike-fit

Simträningsplan för cyklister

Kolla in dessa otroliga nedladdningsbara träningsplaner från Speedo (OBS! på engelska), som skräddarsytts för att göra dig snabbare i bassängen – och snabbare på cykeln.

Simträningsplaner för nybörjare

Mer avancerade simträningsplaner