Publicerat inom Run och taggat Friluftsliv, Jackor

Första intryck

Mitt första intryck av den här jackan är hur oerhört lite den väger – endast 375 gram – och ändå är den så varm! Det gör den väldigt mångsidig. Den nya Thermoball™-teknologin gör att jackan kan hålla kvar värmen även när den är blöt.

The North Face - Thermoball™ HOODIE review

Passformen

Den har ett ganska tight och sportanpassat snitt men den som inte tycker om det kan välja en större storlek för en lösare passform. Dragkedjan kan dras upp högt för att täcka hela halsen och hålla ute luftdraget. Även dragsnörena runt midjan och de mjuka, elastiska muddarna fungerar bra i detta syfte.

The North Face - Thermoball™ HOODIE review

Mångsidighet

Den här jackan är på topp när det gäller mångsidighet. Den utmärker sig som ett mellanlager som är extra varmt eller som inre lager under ett vattentätt skal men kan även användas på egen hand som yttre lager tack vare sin värme i förhållande till storlek/vikt. Eftersom jackan är så minimalistisk jämfört med en pösig dunjacka passar den även fint under ett yttre lager. Designen gör att den kan användas till vardags med ett par jeans eller ute i vildmarken med ett par vandringsbyxor.

The North Face - Thermoball™ HOODIE review

Egenskaper

  • ISOLERING – Isoleringen fångar in och håller kvar den varma luften, vilket resulterar i minskad värmeförlust och ökad värme
  • NEDPACKNINGSBAR – Går enkelt att pressa ihop för de tillfällen då du behöver den snabbt eller då du vill ha med den på resan
  • MATERIAL – 15D nylon-ripstop med ThermoBall™–isolering
  • THERMOBALL – Värme och kompressionsförmåga i dun med låg vikt, med syntetisk isolering för blött väder

The North Face - Thermoball™ HOODIE review

Storlek

Storleksguiden på North Faces hemsida fungerar utmärkt och finns även på svenska! Superenkel att använda och går även in på djupet för att se hur du vill att plagget ska sitta. Jag är 186 cm lång med en genomsnittlig kroppsform och storlek large passade perfekt på mig både i kroppen och längden på ärmarna.  

Problem? 

Det enda jag kan komma på, och då griper jag verkligen efter halmstrån, är kvaliteten på dragkedjorna. Jag har haft lite problem med att stänga fickorna med bara en hand eftersom dragkedjan veckar ihop sig. Förutom den lilla detaljen finns det ingenting att klaga på.  

Slutsats 

Det här är en toppenjacka – du skulle kunna kalla den för en tusenkonstnär, men inte ens det skulle göra den rättvisa. Den kan användas för många olika upptåg, från bergsvandringar till en kort sväng till affären. Du kan ha på dig den utan något yttre lager eller ha den som ett mellanlager för att hålla dig extra varm. Passformen är oerhört bekväm, jackan är härligt varm och vikten är extremt låg. Rekommenderas varmt.  

The North Face - Thermoball™ HOODIE review