Publicerat inom Run

Mizunos Wave Technology 

Vilka är Mizuno?

Mizuno grundades i Japan med målet att göra löpning roligare, bekvämare och mer tillgängligt för alla. De strävar också efter att ge alla löpare tillgång till samma innovativa teknologier som tidigare endast varit tillgängliga för proffsen. Skorna i Mizunos Wave-kollektion är några av de mest avancerade skorna på marknaden. 

Vad har Wave Technology för egenskaper?

Dämpning och stabilitet är något av det viktigaste att tänka på när man köper löparskor, men oftast kan det vara svårt att hitta rätt balans mellan dem. Mizuno gjorde det till sitt uppdrag att överkomma den svåra balansakt och det var så deras Wave technology tog form. Tack vare den kan löpare nu få samma höga nivå av både stabilitet och dämpning – utan kompromisser! 

Varför är Mizunos Wave technology unik?

Under lång tid trodde man att om man har för mycket dämpning i skorna så skulle det leda till mer överpronering. Det innebär att man alltid behövde kompromissa mellan stabilitet och dämpning. Det gick helt enkelt inte att få både och. Mizunos Wave Technology använder sig av en vågformad struktur som gör att skon har bra dämpning men ändå är stabil nog för att absorbera stötar på ett tillfredsställande sätt.  Du får ett fjädrande lätt och dämpat steg och stöd så att du inte överpronerar. 

För vem passar skorna med den här teknologin?

- Extra dämpning: När du springer eller joggar så utsätt dina leder för stora påfrestningar. Med rätt dämpning så minskar dessa påfrestningar och gör löpningen bekvämare samt minskar risken för skador.

- Stöd mot överpronering: Om dina anklar har en förmåga att “rulla” inåt när du landar i löpsteget så kan du behöva det extra stöd som Mizunos Wave Technology ger. Därmed kan du minska risken för knä- eller ryggskador som kan uppstå vid regelbundna ”knyckiga” rörelser.