Publicerat inom Run och taggat maxinutrition, sportnäring, protein
image of maxinutrition sponsored athlete at weight bench

Näringstips

MaxiNutrition är Europas främsta företag för sportnäring. Deras utbud drivs av vetenskap och utvecklas från beprövade ingredienser för att se till att produkterna jobbar lika hårt som du och att du når din fulla träningspotential.

40 % av människokroppen består av protein – det är byggstenen i hår, naglar, ben och hud. Proteinet hjälper till med bevarandet och tillväxten av muskelvävnad, vilket gör det livsviktigt för aktiva personer.

Beroende på dina mål och aktivitetsnivåer kan den mängd protein din kropp behöver variera mellan 0,8 och 2 gram per kg kroppsvikt.

Protein är viktigt för tillväxten och utvecklingen av muskelvävnaden och du kan sätta igång processen genom att få i dig 20-40 gram under tidsperioden efter träning.

 • Få i dig 1-2 gram protein per kg kroppsvikt per dag, beroende på målsättning
 • Sikta på 20-40 gram protein var tredje timme
 • Variera din proteinkälla under dagen

image of man lifting barbell on weights bench

Frukost

När du sover används det protein som du fått i dig under dagen men när du vaknar har kroppen redan hunnit bli utsvulten på aminosyror. Börja dagen med en välbalancerad frukost som till exempel pocherade ägg på fullkornsbröd och ett glas apelsinjuice.

Mellanmål

Träning kan öka kroppens behov av protein under upp till 72 timmar. MaxiNutrition Promax Proteinbar (12 x 60 g) är ett praktiskt sätt att få i sig protein på jobbet.

Lunch

Kombinera magra proteiner såsom kyckling och tonfisk med fullkornswrap och sallad. Nyttigt, enkelt att tillaga hemma och billigare än butiksköpta alternativ.

Mellanmål

Att äta hälsosamma mellanmål på eftermiddagen kan visa sig problematiskt. Ha en påse nötter, till exempel mandlar, och frukt nära till hands. Överväg att skaffa MaxiNutrition - Proteindryck (8 x 330 ml) för att täcka ditt proteinbehov.

Middag

Dela upp middagstallriken i tre delar: en för protein såsom fisk eller kött, en för fullkornspasta eller ris och den tredje för dina favoritgrönsaker.

Innan du går och lägger dig

Se till att få i dig kasein (ett protein som finns i till exempel mjölk, yoghurt och keso) innan du går och lägger dig. Det är perfekt eftersom det innehåller långsamt protein.

MaxiNutrition är Storbritanniens främsta expertmärke och har producerat sportnäring av högsta klass till ledande professionella idrottare och lag såsom bröderna Brownlee, Englands rugbylag och British Triathlon i över 20 år. All denna erfarenhet inom sportnäring innebär att MaxiNutrition har en genuin förståelse för hur idrottares kroppar fungerar och hur sportnäringen kan göra en viktig skillnad när det gäller att nå sina träningsmål. 

Ta reda på mer om hur MaxiNutritions utbud kan hjälpa dig att nå dina mål här nedan.

Uthållighet

Maxinutrition fuel max imageMaxiNutritions uthållighetssortiment innehåller allt som en tävlingsinriktad och uppåtsträvande uthållighetsidrottare behöver för att kunna prestera på toppnivå. Vi har utvecklat ett omfattande utbud av energibars, gels och pulver som hjälper till att upprätthålla energinivåerna genom hela loppet samt återhämtningsprodukter som hjälper dig tillbaka på banan snabbare. Fuelmax Plus-sortimentet har den extra fördelen att det innehåller koffein som hjälper dig att fokusera på nästa etapp.

Det här sortimentet är perfekt för dig som:

 • Ägnar dig åt en idrott där prestationsförmåga är en viktig faktor
 • Vill ha hjälp att upprätthålla energinivåerna genom träningspasset och tävlingen
 • Är ute efter drycker och shakes som är rika på kolhydrater och förbättrar prestationsförmågan och återhämtningen

Uthållighet + återuppbyggnad

Mxinutrition promax range imageMaxiNutritions sortiment för uthållighet och återuppbyggnad är utarbetat för att hjälpa dig upprätthålla och bygga upp dina muskler. Även om ditt mål är att bygga muskler kan dina individuella behov variera. Oavsett intensiteten i träningen, nivån på aktiviteten och antalet träningspass per vecka har MaxiNutrition produkterna för dig.

Produkter som upprätthåller och återuppbygger musklerna är oerhört viktiga i alla former av träning. De spelar en särskilt stor roll inom uthållighetssporter eftersom de gör att du kan återgå till träning på cykeln eller banan snabbare. Produkterna i det här sortimentet hjälper till att återuppbygga musklerna mer effektivt och förbättrar din muskeluthållighet, vilket gör att du kan fortsätta kämpa vidare även när du är trött.

Det här sortimentet är perfekt för dig som:

 • Tycker det är viktigt att upprätthålla dina muskler
 • Vill utveckla muskelvävnaden
 • Behöver extra protein i din kost
 • Är ute efter praktisk sportnäring du kan lita på

Styrka + kraft

MaxiNutrition Cyclone Range imageMaxiNutritions sortiment för styrka och kraft innehåller kreatin som hjälper till att förbättra din explosiva kraft och styrka under korta intervaller av högintensiv träning. Istället för att använda en mängd olika produkter ger det här sortimentet dig alla ingredienser du behöver för att ge stöd åt och förbättra din styrketräning.

Att utveckla styrka och kraft är oerhört viktigt inom cykling och andra uthållighetssporter. En stark cyklist kan fortsätta trampa intensivt även vid tillfällen då motståndet är tungt, vare sig det rör sig om tuffa uppförsbackar, motvind eller sidvind. Kraften hjälper dig att explosivt övervinna de där korta, branta klättringarna eller att kunna trycka på lite extra i jakten mot mållinjen.

Det här sortimentet är perfekt för dig som:

 • Ägnar dig åt en idrott där prestationsförmåga är en viktig faktor
 • Vill förbättra din styrka och kraft när du sportar eller gymmar
 • Vill åt de där extra ingredienserna – kreatin, HMB, glutamin
 • Är ute efter en allt-i-ett-formula

Slanka muskler

MaxiNutrition lean range imageMaxiNutritions sortiment för slanka muskler är utformat för att hjälpa dig uppnå en slankare och mer definierad kroppsbyggnad. Produkterna har framställts för att ge dig en stor mängd protein samt minimera antalet överskottskalorier, vilket ger dig det näringsmässiga stöd du behöver för att få det där slanka och definierade utseendet.

Sportnäring för cykling måste utfodra slanka, tonade muskler för att de ska kunna prestera på långa distanser vid varaktig träning och proteinet är en viktig del i bättre sportnäring för cykling. En cyklists kropp består av slanka muskler. Den är tonad, kraftfull och funktionell. Mindre än 10 % kroppsfett är normen, något som fulländas genom 6-8 timmars daglig konditionsträning och träning av den anaeroba uthålligheten samt livnärs av bättre sportnäring. Produkterna inom det här sortimentet har den extra fördelen att de innehåller koffein och andra aktiva ingredienser som hjälper dig att behålla fokus.

Det här sortimentet är perfekt för dig som:

 • Vill åt en definierad kroppsbyggnad
 • Tycker det är viktigt att få en mer tonad kropp
 • Får i dig många överskottskalorier under dagen på grund av dåliga matvanor
 • Är ute efter praktisk sportnäring du kan lita på

Om författaren

Bild för olov
Miss Vanilla
Publicerad den: 25 sep 2015