Publicerat inom Run
High5 Zero Electrolyte Drink image

 

Elektrolyttabletterna High5 Zero är en av bästsäljarna hos Wiggle. Kolla in den här guiden från High5 för att lära dig mer om varför just denna sportdryck är så bra. 

 

Vad är elektrolyttabletten High5 Zero?

High5 Zero är alltså en tablett som du lägger i ett glas vatten för att skapa en sportdryck som är nästintill fri från kalorier och innehåller extra C-vitamin plus fem olika elektrolyter som hjälper dig behålla vätskebalansen. En tablett räcker till 750 ml dryck och den innehåller 1,4 kalorier per 100 ml.

Tabletterna innehåller inga konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel, men däremot natrium, magnesium och kalium. 

Image of a large group of runners doing a marathon

 

Varför ska man välja High5 Zero?

Tabletterna är perfekta för alla sporter där du behöver ha koll på vätskeintaget och hålla dig pigg och fräsch. C-vitaminen stödjer immunförsvaret medan magnesiumet motverkar trötthet och stödjer musklernas proteinsyntes för att du ska känna dig stark. Dessutom sägs det att magnesium förbättrar ämnesomsättningen.

High5 Zero levereras i ett rör, vilket gör dem enkla att stoppa ner i sadelväskan, midjeväskan eller träningsväskan. Allt du behöver göra sedan är att ploppa ner tabletten i din vattenflaska så löses den upp och har sportdrycken färdig inom någon minut.

Kolla in High5:s specifika guider om sportnäring för cykellopp och maratonlopp också. Du kan också kolla in denna utmärkta video från High5 där sportnäringsexperten Simon Bradley berättar mer om fördelarna med High5 Zero.

 

Image of man and women posing with High 5 products

 

Var får jag tag på elektrolyttabletterna? 

Wiggle har alltid High5 Zero i lager eftersom det är en av våra absoluta bästsäljare.

Tabletterna finns i fyra uppfriskande smaker Berry, Cherry/Orange, Citrus, Pink Grape.

Utöver det finns också High5 Zero Neutral, vilket är en version helt utan tillsatt smak. Om du har en favoritjuice eller –saft kan du bara slänga i en av dessa elektrolyttabletter i den för en extra dos C-vitamin och elektrolyter utan att påverka smaken.  

Om du behöver en extra energikick har High5 även en version med koffein. Du får 65 mg koffein, vilket motsvarar ungefär en kopp espresso. Läs mer om hur High5: koffeinutbud kan påverka dina prestationer i denna guide.