Publicerat inom Triathlon och taggat high-5, nutrition, product-spotlight

Här hos Wiggle tycker vi det är viktigt att det är smidigt för dig att hitta det du vill ha och behöver. High5 följer samma filosofi genom att använda ingredienser av högsta kvalitet för att skapa sportnäring som inte bara smakar bra utan också presterar!

Under de senaste åren har våra kunder gjort det glasklart att de älskar utbudet från High5 lika mycket som vi själva gör. Här kommer ett par rubriker från recensioner av våra bästsäljare :

 • "Magi på flaska" – GrahamH, juni 2010

 • "Uppfriskande sportdryck" – EMSyron, juni 2012

 • "Jag har ett helt lager med dessa där hemma!" – WOWcustom, juni 2015

  Som bonus kan vi lägga till den här också:

 • "Testa den nya tropiska smaken för en somrig smaksensation!" Wiggle, juni 2016

  Okej, vi älskar dem, ni älskar dem, alla älskar dem! Men hur går tillverkningen av till? Vad är det som gör produkten så galet framgångsrik? Vi fick en pratstund med Matt Hall, Global Sales Manager hos HIGH5, för att ta reda på det.

 

Där allt fick sin början

"High5 har en lite egoistisk början på sin historia måste vi erkänna. Efter ett par månader av frosseri behövde vi gå ner några kilon. När vi bestämt oss för att använda cykling som träningsform behövde vi en produkt med få kolhydrater och liten kalorimängd för att få fart på kroppen. Men det fanns ingenting på marknaden! De flesta sportdrycker är fullproppade med socker och kalorier, så vi bestämde oss helt enkelt för att ta fram en egen. Eftersom vikthållning är något som intresserar både proffs och amatörer så tog det liksom fart av sig självt därifrån.

High5 Zero har förvandlats till så mycket mer än vi först väntat oss. Det är inte bara en sportdryck utan något du kan dricka till vardags på så många olika sätt och det är något vi är väldigt stolta över.”

 

Urval av ingredienser

"Vi är en hop kräsna personer så vi satte rätt höga krav när vi började formulera ZERO. Det var tvunget att smaka bra, bara innehålla ingredienser av hög kvalitet samt naturliga smakämnen. Och allt detta till ett bra pris dessutom. Just det, det var viktigt att vetenskapen backade upp det hela också förstås.

Vi ville att skulle bli något mer än en vanlig sportdryck. Vi ville att den skulle vara specifikt för atleter. De pressar sina kroppar hårt och därför behövde High5 ZERO vara fullproppad med viktiga näringsämnen. Främst magnesium och elektrolyter för att skrämma bort atleternas värsta mardröm: kramp! High5 Zero ger dig också 35 % av det rekommenderade intaget av C-vitamin per vätsketablett."

 

Tester ute i verkliga världen

"Att testa i en testmiljö är visserligen bra men för oss var det viktigt att de fungerade i den verkliga världen också. Tack och lov fick vi till det. Vi har haft kunder som sagt att de inte bara fått hjälp att nå sina mål utan även att återhämta sig efter en hård utekväll!"

"Personligen tycker jag High5 ZERO är en räddare i nöden efter cykelpass på gymmet och hur bra som helst under högintensiv intervallträning. Före High5 Zero hade jag svårt att få i mig tillräckligt med vatten men nu är det bara att blanda ut med en tablett så blir det genast mer intressant. Det är också en av de första grejerna jag packar ner i resväskan när jag ska iväg till solen eftersom det hjälper mig att hålla vätskebalansen i värmen."

High5 ZERO är dessutom glutenfria och godkända av Vegetarian Society så i princip alla kan använda dem. 

 

Testa nya smaker

"För tillfället har vi en hel drös med olika smaker. De nyaste smakerna är Tropical och Mojito. De smakar fantastiskt och är lite annorlunda jämfört med våra andra smaker."

"Vi letar alltid efter nya smakidéer och lyssnar på vad kunderna vill ha. Dessutom får vi mycket feedback från elitcyklisterna och de team vi stödjer."

Zero finns i följande smaker:

 • Citrus
 • Berry
 • Cherry / Orange
 • Pink Grapefruit
 • Tropical
 • Mojito – Endast hos Wiggle
 • Zero flavour – Neutral

Vi har också en variant med extra koffein för dig som behöver en ordentlig kick:

 

Vad är på gång?

"Bra fråga! Det är verkligen helt upp till våra kunder. Vi har tagit fram några idéer såklart men i slutet av dagen så tar vi ändå fram de produkter som våra kunder vill ha och behöver.

"Om du har förslag på någon smak du skulle vilja se i vårt utbud eller om det finns en särskild produkt du tycker saknas så är det bara att du hör av dig. Vi tar alltid tacksamt emot feedback, både positiv och negativ, eftersom det är kundernas recensioner som hjälper oss förstå om vi fått till det eller inte och om vi behöver förbättra något."

High5 vill se till att fortsätter vara ett måste i så många utövares träningsväskor.