Publicerat inom Run och taggat elektronik
Suunto Watch Guide

Suuntos sportutövare i världsklass bär klockor som förtjänar utmärkelser i sin egen rätt. I den här guiden berättar de vilken av Suuntos klockor de gillar bäst och vad det är som gör just den så speciell

 

När du står ensam mot naturens makter är bara den allra bästa utrustningen god nog. Oavsett om de behöver navigera över slingrande stigar eller ta sig uppför höga bergstoppar så kommer du märka att några av världens bästa sportutövare och äventyrare inte tar ett enda steg utan sin Suunto-klocka. Med den på armen kan de inte hamna vilse!

Guldparet inom Skyrunning - Kilian Jornet och Emelie Forsberg – är båda en del av Team Suunto. Detta är två äventyrare som kan anses vara kungen och drottningen av terränglöpning: de har båda lyckats samla ihop en mängd världsmästartitlar.

Bara för att du älskar att ge dig hän åt naturen så betyder inte det att du inte kan få lite assistans av en fiffig pryl, precis som proffsen... 

 

Kilian Jornet - terränglöpare

Kilian Jornet Suunto

Favoritklocka från Suunto: Suunto Ambit 3 Peak

Största framgång hittills: 2014 - Hat Trick i världsmästerskapet i Skyrunning World Cup (Världsmästare i Skyrunning, Ultralöpning och Vertical Kilometre)

Kilian Jornet är en mästare på två sporter framförallt: is a master of two sports: ski-mountaineering och terränglöpning. Kilian har sin bas i franska Chamonix och drivs snarare av sin upptäckarlust än en längtan efter guldmedaljer. Suunto Ambit 3 Peak ger Kilian möjligheten att vara utomhus i upp till 30 timmar och hålla reda på farten, tempot och distansen samtidigt som han håller sig säker tack vare tillgången till väderinformation. 

 

Emelie Forsberg - terränglöpare

Emelie Foresberg Suunto Ambit 3 Peak

Favoritklocka från Suunto: Suunto Ambit 3 Peak

Största framgång hittills: Europeisk mästare i Skyrunning på ultradistans 2015

Emelie Forsberg lärde sig att älska terränglöpning under sin uppväxt hemma i Sverige. Sedan dess har hon flyttat till Tromsö där hon fått chansen att utöka sin nyfunna passion för utforskning av de kringliggande bergen. Det är just därför som Suunto Ambit 3 Peak är hennes trogna följeslagare (näst efter Kilian förstås). När hon är synkad till Suuntos Movescount-app kan Emelie skapa en video av sina äventyr samtidigt som hon skär upp en bit tårta åt sig (ja, bakning är faktiskt ett av Emelies andra intressen).  

 

Greg Hill - ski mountaineer

Greg Hill - Suunto Traverse

Favoritklocka från Suunto: Suunto Traverse

Största framgån hittills: Åkte skidor över 2 miljoner vertikala feet under ett år 2010.

Greg Hill gjorde stor uppståndelse när han satte det häpnadsväckande rekordet med att klättra 2 miljoner feet. Han är fokuserad på att tänja gränserna och samla resultat, och beksriver sig själv som en person som grundar det mesta i matematik. Därför är det inte så konstigt att hans favoritklocka är Suunto Traverse som är fullproppad med egenskaper. Den här klockan låter Greg planera sina turer på detaljerade kartor och lägga till höjdskillnaden så att han kan hitta rätt rutter uppför och nedför bergen. 

 

Conrad Stoltz - triathlet

Conrad Stoltz - Suunto Ambit 3 Sports

Favoritklocka från Suunto: Suunto Ambit 3 Sport

Största framgång hittills: XTERRA-världsmästare i triathlon 2001, 2002, 2007 och 2010

Conrad Stoltz började sin karriär som cyklist innan han utmanade sig själv i duathlon och därefter triathlon. Han erkänner själv att han är lite av en adrenalinjunkie och har byggt en karriär på sin entusiasm för den vilda (och ofta oförutsägbara) atmosfären inom off-road-triathlon. Även fast Conrad är stolt över att kunna prestera med så lite utrustning som möjligt så är han överförtjust i sin Suunto Ambit 3 Sport. Att kunna analysera pulsen och återhämtningen är avgörande för hans framgångar. 

 

Ueli Steck - klättrare

Ueli Steck - Suunto Ambit 3 Vertical

Favoritklocka från Suunto: Suunto Ambit 3 Vertical

Största framgång hittills: Nytt världsrekord för klättring uppför Eigers norra sida 2015

Ueli Steck har nerver av stål. Hur många där ute kan ta sig an ett av världens mäktigaste berg och sedan gå hem därifrån med ett nyt världsrekord i påsen? Men Ueli saktar inte ner och reflekterar över sina framgångar för det. Istället ligger hans fokus på att alltid vara i rörelse, både bokstavligt och bildligt talat, med hjälp av sin Suunto Ambit 3 Vertical.