Publicerat inom Cycle och taggat altura, recension
Altura Dryline Bar bag image

Om jag måste välja ett enda ord för att beskriva Altura Dryline är ”mångsidig” det första jag kommer att tänka på. Den är bara så behändig. Vid alltifrån pendling till cykelturer med min son. Den verkar fungera till allt. Dessutom är den enkel att sätta dit på och ta loss från cykeln, och den medföljande axelremmen gör att du enkelt kan bära med dig väskan när du hoppar av cykeln. 

Altura Dryline Bar bag review

Enkel att sätta dit

Rixen Kaul KLICKfix-fästet är rätt enkelt att sätta dit och när det väl sitter där det ska är det bara att klicka dit eller ta loss styrväskan med en enkel knapptryckning. Fästet använder sig av en spänd vajer över styret och under styrstammen, vilken klarar en tyngd på upp till 7 kg. Det är ett väldigt smart system och även när jag haft väskan packad till bristningsgränsen har fästet inte rört sig ur fläcken. 

Altura Dryline Bar bag review

Gott om förvaring

Huvudfacket är ca. 26 cm x 16 cm x 20 cm. Jag säger cirka eftersom den är rundad i hörnen längst ner och är en aning vinklad upptill. Jag tror också det är därför Altura uppger en ca.volym på 7 liter för säkerhetsskull. Oavsett tycker jag att storleken är precis lagom för en lunchlåda och småsaker för jobbet eller en picnic med familjen, och tack vare sättet locket öppnas på är det lätt att komma åt grejerna medan du cyklar också. Framtill finns en liten ficka som är lagom stor för ett par solglasögon eller liknande, men den är inte vattentät som resten av väskan så jag har mest använt den för förvaring av den medföljande axelremmen. 

Altura Dryline Bar bag review

Kartficka

Styrväskan har en vattentätt kartficka som du sätter dit med hjälp av kardborre och tryckknappar. Dock tyckte jag det blev lite tight att få i en karta av standardstorlek. För att få den att sitta bättre tror jag faktiskt man behöver vika den nedersta kanten lite. 

Altura Dryline Bar bag review

Ett av de få problem jag upplevde med väskan var att jag inte visste var jag skulle sätta dit mitt framlyse. Det slutade med att jag fixade ett eget fäste för att sätta det på gaffelbenet men det hade varit bättre om det funnits möjlighet att sätta det på sidan av väskan istället. Det finns i alla fall en ögla framtill där man kan fästa ett litet lyse, så det är rätt ok åtminstone.

Altura Dryline Bar bag review

Sammanfattning

Det är rätt kul att tänka på att jag inte alls tänkt köpa en styrväska, helt enkelt för att jag inte gillade stilen. Men jag är väldigt glad att jag bestämde mig för att göra det trots allt. Jag har verkligen imponerats av funktionaliteten och störs inte ens så mycket av den estetiska aspekten heller längre. Om du är ute efter en styrväska så är Altura Dryline ett utmärkt alternativ och jag kan utan tvekan rekommendera den. 

Altura Dryline Bar bag review