Publicerat inom Cycle och taggat cosine, hjul

Om varumärket COSINE

Varumärket COSINE lanserades sent år 2015 och erbjuder ett litet men attraktivt utbud av hjul. I utbudet finns tre hjulset helt i kolfiber för kanttrådsdäck, med tre olika fälgdjup, och som passar för tävling i alla förhållanden. Utöver dessa finns tre hjulset i legering: ett för racercyklar med skivbroms och crosscyklar, ett medeldjupt på 32 mm och slutligen ett med grund profil på 24 mm för kanttrådsdäck, som testas och recenseras här.

Testat i ”brittiska” förhållanden

Jag har testat de här hjulen under de senaste fem månaderna och har använt dem som ersättning för ett par utslitna Fulcrum Racing 5-hjul på min vintercykel. Jag har använt dem på vägarna i södra England, vägar som är blöta, leriga, fulla av smuts och i många fall mer påminner om traktorspår än ordentliga asfalterade vägar (jag borde förmodligen använda skivbromsar!).

Hjulen har klarat sig bra, trots att jag gjort mitt bästa för att ge dem en utmaning med potthål och smuts. De har varit bombsäkra.

För det första fortsätter de att fungera bra. Detta är ett bevis på den hållbarhet och styrka som fälgarna och ekrarna besitter, liksom tillverkningsprocessen. Under vintermånaderna är det oerhört viktigt att ha ett par hjul som tar dig hem utan krångel. Dessa hjul har lyckats med detta, utan problem.

För det andra rullar naven fortfarande smidigt. Precis som fälgarna och ekrarna har naven fått stå ut med mycket. Trots det rikliga regnet och pölarna på vägen har lagren inte skurit sig en enda gång, inte ens när jag lämnat cykeln i skjulet i flera dagar i rad – otvättad (reds. anm.: busigt!). De fortsätter att rulla bra, precis som i nyskick!

För det tredje var de lätta att sätta fast och underhålla. Jag har skott dem med ett par LifeLine Essential-racerdäck, utan tjafs – något du inte kan säga om alla hjul-/däckkombinationer. Därefter har jag inte behövt röra dem, förutom ett par små finjusteringar där fram på maskinkullagret för att fixa till lite glapp. Det är värt att nämna att LifeLines däck har fungerat lika bra som hjulen vad gäller pålitlighet, bombsäkerhet och även genom att höja självförtroendet – grus och stenar har inte varit några problem!

Genomgående prestanda

Dessa hjul ger otroligt mycket för pengarna och presterar på en respektabel nivå. Du kan verkligen inte hitta fel om du kör på dem här.

Visst, de kanske inte är de lättaste eller vackraste hjulen, men det är inte heller målsättningen. De är gjorda för att fungera felfritt, och förutom en mindre justering av framnavet är det precis vad de har gjort.

Detta hjulset är starkt, hållbart och klarar uppdraget. De rullar på fint och gör det dessutom tyst och jämnt. Jag skulle rekommendera dem som ett par bra träningshjul för vinterhalvåret, eller som reservhjul. Du kommer inte hitta ett bättre erbjudande för dina riksdaler!

Om författaren

Bild för richard
Richard Pearman
Publicerad den: 24 jan 2017

Richard Pearman is an avid cyclist who has been cycling and racing since he left school. Now in his mid forties, he still has a love, and passion for cycling and being involved in all aspects of training, racing (for Team Wiggle).