Publicerat inom Cycle
dhb saddle bag

av Tom Maisey

Jag har gått igenom många sadelväskor genom åren, i prisklasser från 4 pund till 20 pund. Jag har använd de med kardborre och de med lite fina klämmor. Ofta har jag märkt att själva fästanordningen går sönder långt före väskan i sig gör det, så jag var väldigt förväntansfull när jag fick reda på att jag skulle testa sadelväskan Micro från dhb.

 

Första intrycket

En av de första detaljerna jag inspekterade var kardborrefästet. I det stora hela ser det väldigt robust och tåligt ut så jag är säker på att det kommer hålla längre än tidigare varianter jag använt. Istället för tre kardborreband (ett för sadelstolpen och två för sadelrälsen) har den här sadelväskan endast ett. Det är ett och samma kardborreband som går runt båda sadelrälsarna. Till en början var jag lite förvirrad och visste inte riktigt hur jag skulle fästa väskan, men när jag väl klurade ut det insåg jag att det var ett rätt fyndigt system. Det gör att du kan dra åt väskan hela vägen utan att påfresta den för mycket. 

 

Gott om förvaring och tålig konstruktion

Kvaliteten över lag hos  verkar lika bra som hos andra varumärken jag använt tidigare. Sadelväskan är relativt tålig och ser ut att kunna hantera den smuts och det vatten som normalt stänker upp från bakhjulet. Storleken på väskan räcker gott och väl för en slang på 700c eller 26 tum, kolsyrepatron, en liten cykelpump, multiverktyg och en och annan reservdel. 

Sammanfattning

Jag köpte den här sadelväskan för att ha på min pendlarcykel och hittills har jag inte behövt justera den alls. Micro från dhb sitter där den ska under sadeln och skakar inte en massa eller ger ljud ifrån sig. Allt som allt är jag väldigt nöjd med mitt köp och kommer köpa flera till mina andra cyklar inom kort. 

dhb saddlebag product image