Publicerat inom Run och taggat Salomon
Salomon Speedcross

Speedcross är Salomons klassiska terrängsko. Namnet kommer från att de är så mångsidiga, bekväma, välgjorda och snygga. Vi har nu kommit till den tredje inkarnationen av Speedcross och serien är bättre än någonsin.

 

Vad är det som gör Speedcross så bra?

De är mångsidiga

Ordet ”mångfunktionell” måste ha skapats för Speedcross-serien. Skorna är lätta och kan användas för träning, tävling, vandring eller till vardags.

Sulorna har djupa dubbar i olika vinklar så att du får ett enastående grepp oavsett om du springer uppför, nedför eller på plan mark. De är dessutom relativt flexibla, vilket gör dem följsamma i ojämn terräng.

Gummit runt skons stomme skyddar mot stenar och vassa föremål. Dessutom är hälen inte för bred, vilket innebär att du får total kontroll över var din fot landar även när du springer på ojämna underlag.

Speedcross 3 sole

Det finns olika varianter av Speedcross 3 med extra skydd mot blött väder i form av teknologier som ClimaShield eller Gore-Tex. Vi sade ju att de här skorna var användbara!

Med tanke på hur mycket du får ut av dem ger Salomons Speedcross 3 verkligen mycket för pengarna.

De är bekväma

Insidan på Speedcross 3-skorna är mjuk tack vare den rikliga dämpningen runt hälen, vristen, på plösens sidor samt på plösen själv. Det kan vara värt att notera att dämpningen kommer att göra underverk för dina hälar när du tar dig an nedförsbackarna!

Ovandelen har platta sömmar så att det inte finns någon risk för skav. Sensifit™-teknologin innebär i sin tur att Speedcross 3 omsluter din fot som en toffla. De har även försetts med Salomons snörningssystem QuickLace™ som gör dem enkla att ta på. Plus den lilla fickan som du kan trycka ner snörena i.

Kort sagt: det luktar kvalitet.

De ser bra ut

Du kan skaffa ett par Speedcross 3 i gammal, hederlig svart nyans men de finns även i en mängd andra färger som kommer att skrika efter uppmärksamhet i spåren. Eller så kan du få det bästa av två världar med varianter i svart med färgglada detaljer.