Publicerat inom Swim och taggat Speedo, simträning, träningstips

Om Speedo

Speedo är en av världens mest kända tillverkare av simkläder. De har länge varit förstavalet för simmare som är ute efter att förbättra sin teknik och få en bättre upplevelse i poolen.

Det är ingen slump att just Speedo har så bra rykte inom simvärlden: de sponsrar Michael Phelps (vinnare av 8 guldmedaljer vid OS 2008), Liam Tancock (världsrekordinnehavare på 50 m ryggsim plus femfaldig gulmedaljör i samväldesspelen) och många fler stjärnor.  Det betyder dock inte att Speedo endast är till för elitsimmare som simmar snabbt. Det innebär bara att de har ännu mer erfarenhet att erbjuda ifrån elittränare exempelvis – alla har vi varit nybörjare någon gång. Jo, det gäller även Michael Phelps!

Träningstips

I det här avsnittet tar vi en titt på de områden där de flesta simmare kan göra snabba ändringar som leder till snabba förbättringar: Armtag, hastighet och bentag. Vi har även inkluderat 3 produkter ifrån Speedo som kan hjälpa dig att bättra på tekniken och resultaten.

Förbättra armtagen

Vi förlåter dig om du tror att simning handlar 50 % om benen och 50 % om armarna. För så är det inte! 80 % av kraften vid crawlning till exempel, bör nämligen komma ifrån armar, axlar och rygg. Det betyder att om du verkligen vill ha en stark teknik när du simmar så behöver du arbeta på att få in rätt teknik vid rörelserna.

Speedos Biofuse Fingerpaddlar hjälper dig att förbättra tekniken i överkroppens rörelser. Formen på paddlarna gör att du automatiskt placerar armbågen högre vilket får överkroppen att rotera smidigt och effektivt i vattnet. Paddlar gör även att du får störe kontaktyta mellan dina händer och vattnet, vilket ger ökat motstånd så att övekroppen får arbeta mer.

Kolla in Speedos träningsvideo här

Bli snabbare

Dina ben hör till en av kroppens största muskelgrupper. När du vill ta dig fram snabbt genom vattnet så är det de som sköter grovjobbet.

Speedos Biofuse Träningsfenor ökar kraften i dina bensparkar genom att öka kontaktytan mellan dina ben/fötter och vattnet, vilket resulterar i att du simmar snabbare. Fenorna hjälper dig sparka högre vilket i längden gör benen mer uthålliga. De ökar dessutom ditt självförtroende i vattnet då du hinner simma längre innan du behöver ta dig upp till ytan och andas. Du behöver alltså inte vara lika rädd för att tappa andan. 

Kolla in Speedos träningsvideo här

Öka benstyrkan

Dina ben behöver inte bara vara snabba, de behöver dessutom vara starka! Det kan vara bra att isolera benmusklerna under träning så att du tränar dem hårdare och stimulerar musklerna att bli starkare.

Speedos Elite Kickboard Hjälper dig fokusera på bensparkarna medan armarna flyter. Genom att hålla armarna framför dig så ser du även till att träna magmusklerna. Det ökar bålstyrkan, vilket är viktigt att ha i princip alla sporter. Bålen är inblandad i nästan alla kroppsrörelser och stabiliserar och stärker kroppen under fysisk aktivitet.  En annan sak som är bra med kickboards är att de gör det enklare för dig att träna på andningstekniken. Du kan hålla huvudet under vattnet och vara säker på att kickboarden håller dig flytande tills du behöver lyfta upp huvudet och andas.

Kolla in Speedos träningsvideo här

Sammanfattning

Det här är bara 3 produkter i Speedos sortiment av träningshjälpmedel. De må inte vara särskild ”teknologiska” eller dyra, men de fungerar. När du väl har finjusterat tekniken för armtag, sparkar och snabbhet så kan du höja nivån med andra produkter. Men se till att du kan grunderna till att börja med – Rom byggdes inte på en dag!