Publicerat inom Triathlon och taggat sportnäring, science-in-sport

Om Science in Sport 

Science in Sport strävar efter att använda sig av den senaste forskningen och leverera de bästa produkterna och de bästa råden på marknaden för sportnäring. Under årens lopp har deras samarbete med professionella sportutövare resulterat i en mängd superba produkter inom alla discipliner.

Science in Sport samarbetspartners

Elitidrottare vet att sportnäring är en viktig factor som påverkar deras prestationer. Det är den som ser till att kroppen kan prestera och återhämta sig.  De vet även att för att prestera på topp så behövs det sportnäring i toppklass. Det är av den anledningen som så många elitidrottare använder sig av Science in Sport (SiS), vars lista av samarbetspartners innehåller en lång rad sporthjältar:

Cykling 

 • Sir Chris Hoy – Storbritanniens störste olympiske hjälpte genom tiderna
 • Katusha Pro Cycling Team – Hem åt världens främste cyklist
 • Trek Factory Racing Team – Nykomlingar inom cykelsporten
 • Pro Team Astana – Vinnare av The Grand Tour
 • Rapha Condor JLT – Storbritanniens mest framgångsrika cykelteam på hemmaplan
 • Michael Hutchinson – Storbritanniens främste cyklist inom tempolopp

Triathlon

 • Helen Jenkins – Tvåfaldig världsmästare i triathlon

Övriga

 • Storbritanniens nationella rodd-lag – Representanterna för Storbritannien i en av världens tuffaste sporter.

Det går onekligen att saga att SiS hjälper till att få dessa idrottare upp på prispallen. Med deras hjälp så kan du, och kommer också, att hamna där.

SiS sortiment

Sortimentet är uppdelat I två kategorier: GO och REGO:

GO – ger energi och vätska före, under och efter uthållighetsträning

REGO – hjälper till att med återhämtningen och återuppbyggnaden av muskler efter träning

Varje kategori innehåller en mängd olika typer av produkter, som gels, bars och drycker. Detta innebär att du kan hitta något som passer dig, oavsett om du föredrar gels eller en sportdryck. Dessutom är de väldigt enkla att förtära och smakar riktigt gott.

GO-sortimentet

 • Electrolyte (pulver) – SiS GO Electrolyte erbjuder både kolhydrater och elektrolyter för att säkerställa vätskebalansen, ge energy och reducera risken för kramp. Du får samma fördelar som i en gel, fast i en annan form helt enkelt.
 • Energy (pulver) – Det här är perfekt för långa träningspass eller tävling eftersom du får en snabb kick med kolhydrater som motverkar utmattning. SiS GO Energy är en perfekt produkt när du ska ladda upp med kolhydrater eftersom du får i dig vätska på samma gång.
 • Hydro (vattenlösliga tabletter) – SiS GO Hydro är en tablett som lätt löses upp i vatten. Det passar perfekt om du är ute på en kortare träningsrunda när fokus ligger mer på vätskeintaget än på energinivåerna. De kommer i ett rör, vilket gör det väldigt enkelt att ta med dem på tävling eller förvara i träningsväskan.
 • Gels – Perfekta för den som inte vill bära med sig vatten. SiS GO Gels erbjuder lättsmälta kolhydrater i en isotonisk formula. För dig innebär det snabb energi och minskad risk för kramp när du tränar.
 • Bars – SiS GO Bars är perfekta om du inte gillar gels men vill ha samma typ av energikick. De är även bra ifall du brukar använda gels när du är i rörelse men föredrar ett mer rejält snacks när du stannar. De innehåller riktig frukt för naturlig energi och är dessutom fria från vete.

REGO-sortimentet

 • Rapid recovery (pulver) – SiS REGO Rapid Recovery kombinerar kolhydrater, för att fylla på med energi, med proteiner för muskeluppbyggnad. Den innehåller även elektrolyter, vitaminer och mineraler för att hjälpa din kropp återhämta sig snabbare. Wiggle lagerför endast den variant som har växtbaserat sojaprotein så det är en perfekt energikälla om du är laktosintolerant.
 • Protein (bar) – Den här proteinbaren med smak av choklad och jordnöt hjälper din kropp anpasa sig och återhämta sig efter träning.  Den innehåller en blandning av proteiner – vassle, kasein och soja – som tas upp olika snabbt av kroppen. På så sätt ser du till att kroppen får ta del av proteinerna under återhämtningens alla faser.
 • Night (pulver) – SiS REGO Night är en product som släpper ifrån sig kaseinprotein långsamt. Den är framtagen för att hjälpa din kropp återhämta sig medan du sover, då det är det bästa tillfället för kroppen att komma tillbaka.  Produkten innehåller även zink, magnesium och vitamin B6 . Zink är till för att reparera muskelvävnad, magnesium är bra för energiproduktionen, elektrolytbalansen samt en hälsosam neoromuskulär funktion. Slutligen så är vitamin B6 bra för ämnesomsättningen och upptaget av protein och kolhydrater.

Träna, tävla och vila med SiS

Produkterna från SiS gör det enkelt för dig att ta del av den mest avancerade forskningen. Allt du behöver göra är att träna hårt, ge allt vid tävling och sedan vila. Ta reda på om du behöver en produkt som fokuserar på energi eller återhämtning och sedan väljer du vilken form du gillar bäst: pulver, gel, bar eller tablett. Vi sköter resten.

Helen Jenkins