Publicerat inom Cycle
A cyclist from a race team which is sposored by Mulebar in action

 

MuleBar hade inte kunnat grundas utan en passion för att ta fram de allra bästa sportnäringsprodukterna från de allra bästa, naturliga ingredienserna. Alla som jobbar hos MuleBar älskar att äta riktig mat från äkta ingredienser och de hoppas att alla deras produkter genomsyras av detta. Ge din kropp ett övertag. De anser att ju närmare en ingrediens är sitt naturliga tillstånd, desto enklare är det för kroppen att smälta den. 

 

Varför ska jag välja MuleBar?

Energi med naturlig smak

 

Energibarsen från MuleBar är en utmärkt källa till naturlig energi. Prova själv! Vi vet att det låter tokigt, men många energisbars smakar som, och känns som, kartong. MuleBar arbetar hårt för att kunna erbjuda något unikt som smakar riktigt bra. Deras produkter ger dig naturlig energi. Tydligare än så kan man inte lägga fram det – produkterna är tillverkade av ingredienser som du känner igen så att du vet vad det är du stoppar i dig. 

 

 

Split image of an open Chocolate Orange Mule and a Mango and Cashew Mulebar

 

Prestera med äkta sportnäring som används av atleter

MuleBar använder sig av äkta ingredienser som testats av världsmästare som exempelvis brittiske Downhill-stjärnan Manon Carpenter och världsmästaren i Enduro Jerome Clementz, utöver de egna MuleBar-äventyrarna såklart. Låt inte den enkla förpackningen lura dig – alla produkter är noggrant balanserade för att hjälpa dig prestera på topp. 

 

 

Split image of Manon Carpenter wearing a winners medal in between two runners up, and a black and white photo of Jerome Clementz

 

 

 

Framtiden & miljön

Alla energibars från MuleBar är inslagna i deras komposterbara papper. De använder Fairtrade-märkta ingredienser i alla energibars samt proteinbarsen ReFuel. Ekologiska ingredienser godkända av Soil Association används i deras energibars samt energigels. 

 

MuleBars prestationsguide

 

Mulebar performance guide to help with nutrition

 

MuleBars energibars

Mixed box of Mulebar energy bars

När? Ät en energibar 30-60 minuter före tävling eller träning samt 1-2 energibars per timme under själva utövandet.

Varför? Om du får i dig kolhydrater före och under fysisk aktivitet ökar tillgången på energi och det stödjer ditt immunförsvar medan proteiner bevarar de slanka musklerna.

Fakta: En blandning av socker såsom fruktos och glukos som återfinns i MuleBars energibars gör att du absorberar energin snabbare och orkar mer. Man har också lagt till ingredienser med olika högt och lågt GI-värde för att energin ska absorberas olika snabbt.

Tips: Försöker du anpassa din sportnäring eller kolhydratladda? Testa att ta en energibar som mellanmål både på för- och eftermiddagen under de 36-48 timmarna precis före tävling. Tanken är att du ska mätta musklernas energiförråd och på så sätt orka längre. 

 

Kicks Energigels

A box of Salted Caramel Mulebar Gels

När? Inta 1 gel upp till 45 min före starten och sedan 1-2 gels under träningen eller tävlingen samt 1 gel efteråt.

Varför? En Kicks-gel höjer blodsockernivåerna och ger musklerna energi. 1-2 gels per timme ger dig tillräckligt med kolhydrater för att fylla på energiförrådet och hjälpa dig orka mer. 

Fakta: Natrium, kalium och klor är viktiga ämnen för din elektrolytbalans medan magnesium och kalcium behövs för att musklerna ska fungera som de ska. Himalayasaltet som finns i dessa energigels innehåller hela spektrat av de mineraler och elektrolyter du behöver. 

Tips: Vatten är det viktigaste redskapet du kan få tag i. En så liten minskning som 2 % i din vätskebalans kan påverka hur du presterar. Därför rekommenderar vi att du dricker vatten som komplement varje gång du tar en energigel. 

 

ReFuel Proteinbars

Mixed box of Mulebar ReFuel protein bars

När? Inta 1 ReFuel-bar inom 20-60 minuter efter avslutad träning eller tävling.

Varför? Direkt efter avslutad träning är dina celler som mest mottagliga för näringsämnen. BCAA-aminosyrorna i vassleprotein associeras med förbättrad muskelåterhämtning medan höga GI-sockerhalter har visat sig vara jättebra när det gäller att fylla på musklernas energiförråd under 24 timmar efter träningen.

Fakta: Många proteinbars smakar lite kritaktigt, men inte de från MuleBar. Ingredienserna har valts ut noggrant för att ge dig äkta smak från naturliga råvaror.

Tips: Ju hårdare du tränar desto mer protein behöver du. De flesta uthållighetsatleter behöver få i sig mellan 1,2 och 1,7 g protein per kg kroppsvikt per dag. Ät en proteinbar från MuleBar som mellanmål när du inte har tid för en riktig måltid men ändå behöver fylla på preoteinförrådet.

 

Bilderna har tillhandahållits av MuleBar