Publicerat inom Cycle

Att träna med kraft är ett utmärkt sätt att få mer struktur i din träning. Oavsett om du har som mål att slå din gamla tid i ett motionslopp eller vinna nästa tävling så kommer du lättare att se förbättringar i din träning ifall du mäter kraften och håller reda på resultaten. I den här serien i 3 delar så tar vi oss en titt på varför du bör träna med kraft som utgångspunkt, och därefter ger vi exempel på träningspass som du kan genomföra först utomhus på cykeln och sedan inomhus på din trainer.

Del 1 – Varför ska jag träna med kraft?

Föreställ dig cykling som en ekvation: med hjälp av faktorer såsom puls, vikt, teknik och cykelförhållanden så producerar du ett resultat: KRAFT. Det är den kraft som får pedalerna att röra sig och slutligen får dig att komma framåt.

Läs del 1 >

Del 2 – Träningspass utomhus

I den här guiden tar vi upp några träningspass som du kan genomföra ute på vägarna med din kraftmätare. Det kan vara alltifrån intervaller till långa rundor över flera timmar, men de har en sak gemensamt: kraftmätaren är ett ovärderligt redskap för att du ska få ut så mycket som möjligt av träningen.

Läs del 2 >

Del 3 – Träningspass inomhus

Att träna med kraft handlar inte bara om att förbättra sig ute på vägarna. I den här guiden tar vi oss en titt på träningspass som du kan genomföra inomhus på din trainer. Dessa pass är korta, snabba och effektiva.

Läs del 3 >