Publicerat inom Triathlon

Hur ska en våtdräkt kännas?

Många människor är rädda för att simma på öppet vatten, men det kan samtidigt vara en helt otrolig och uppiggande upplevelse! Den bubblande känslan när du kliver i vattnet och känslan av vatten som rinner nedför ryggen när du kliver upp igen...

För att få ut så mycket som möjligt så behöver du vara bekväm, både med dig själv och med din utrustning. Första steget är att hitta en bra våtdräkt. Men vad ska man förvänta sig?

Orca har varit ledande på marknaden för våtdräkter i 20 år. Här nedan följer några råd som kan vara bra att ta ställning till då du ska välja våtdräkt.

 How should a wetsuit feel?

Hitta rätt storlek

Först behöver du hitta rätt storlek för din kropp. För att göra det lite enklare så tillhandahåller Orca en storlekstabell som finns på produktsidorna. Du klickar bara på ”storlekstabell” bland alternativen under produktbilden på respektive produktsida för att komma till storlekstabellen:

Orca size chart

Sedan är det bara att ta fram måttbandet och mäta dig. Jämför sedan måtten med tabellen för att hitta rätt storlek.

Våtdräkter för nybörjare och amatörer

Dessa våtdräkter fokuserar på att hjälpa dig förbättra din teknik när du simmer på öppet vatten. I Orcas sortiment hittar du något för alla plånböcker och även en del färgladare alternativ. Du kan ta dig en titt på utbudet här.

Vad du kan förvänta dig av våtdräkter på den här nivån:

  • Tight halslinning som förhindrar att vatten tränger in samt minskar vattenmotståndet
  • Flexibilitet omkring axlarna
  • Tjockare neopren runt höfterna för bättre flytförmåga

På den här nivån hittar du Orca TRN Thermo Våtdräkt – en av Wiggles storsäljare. Den är känd för att erbjuda otroliga teknologier till ett oslagbart pris.

Beginner and intermediate wetsuits

Avancerade våtdräkter

När du väl har blivit en fullfjädrar simmare på öppet vatten så vill du säkert utforska möjligheterna att förbättra din tid. Avancerade våtdräkter är tillverkade av högkvalitativa material med innovativa teknologier så att du ska kunna kapa sekunder i byten (under triathlon) och helt enkelt simma snabbare. Orca har lagt sitt fokus på att skapa ett fåtal riktiga stjärnor på den här nivån när det gäller våtdräkter fullproppade med ny teknologi. Du kan ta en titt på utbudet här.

Vad du kan förvänta dig av våtdräkter på den här nivån:

  • Extra paneler som ökar effektiviteten när du simmar
  • Tunnare neopren för ökad flexibilitet
  • Extra konturer för en tightare passform
  • Kompressionseffekt för ökad blodcirkulation och minskad risk för mjölksyreuppbyggnad

Den stora stjärnan i Orcas utbud är Orca Predator. I den samlas alla Orcas bästa teknologier så den kommer snabbt bli en favorit när du försöker slå dina personbästa. Våtdräkten är otroligt lätt, har zon-anpassad kompression plus en mängd andra användbara egenskaper.

Advanced Orca wetsuits

 

Om författaren

Bild för olov
Miss Vanilla
Publicerad den: 19 maj 2015