Publicerat inom Cycle och taggat TDF-2016, sportnäring, science-in-sport
team-sky-science-in-sport

Science in Sport (SiS) är Team Skys officiella sportnäringsleverantören och i den här guiden ämnar vi ta reda på varför just de är cyklisternas förstahandsval!

”SiS sysslar inte med billiga tricks – bara elitprodukter. De har ett produktutbud för näringstillskott du tar före, under och efter cykelturen, allt för att stötta cyklisterna när de tränar och tävlar. Den här typen av engagemang i cyklistens olika behovsstadier hjälper oss att planera näringsstrategier i världsklass.” – dr James Morton, sportnäringschef hos Team Sky​

Kolla in Team Skys Science in Sport-favoriter hos Wiggle

Science in Sport har tre huvudsakliga produktserier: SiS GO, som består av energipulver, isotoniska gels, energibars och vätsketabletter, SiS REGO, med en stor mängd produkter för återhämtningen, samt SiS REBUILD, som innefattar den största innovationen inom protein som vi sett de senaste åren – SiS Whey20. SiS-produkterna finns i en mängd olika smaker, vilket är viktigt. Det förhindrar att cyklisten tröttnar på en smak och blir uttråkad av sin välbehövda sportnäring.

Detta breda produktutbud gör att Team Sky kan planera sin näringsstrategi på ett effektivt sätt och däri ingår även att bestämma vad som ska intagas och när under träning och tävling, med ett specifikt fokus på de krav som gäller vid varje etapp. Exempelvis kan SiS GO Energigels med koffein intas före en krävande uppförsbacke i slutet av en tävling för att få ett mentalt övertag. Dessa gels finns i förpackningar med antingen 75 mg eller 150 mg. Detta gör att produktvalet kan skräddarsys för Team Sky-cyklisternas individuella behov.

Varje produkt från Science in Sport grundar sig i den senaste vetenskapliga forskningen. Denna expertis kombineras med feedback från elitidrottare och näringsterapeuter som arbetar inom området, såsom Team Skys dr James Morton. SiS sponsrar även doktorander för att kunna få tag på den mest aktuella forskningen kring fysiologi och den uthållighetsnäring en idrottare behöver. Detta hjälper SiS att förnya och förbättra sitt utbud av pålitliga produkter.

”Tanken med Team Sky är att det ska handla om ”marginella fördelar”. Detta är något vi har gemensamt med Science in Sport, då deras fokus ligger på att göra cykelsportnäringen mer effektiv och lättanvänd. Tillit är viktigt inom elitsporten och det är det vi har med SiS. Vi litar på SiS tillverkningsprocess och är verkligen övertygade om att den är bättre än alla andras.”Sir David Brailsford, general manager för Team Sky

Science in Sports engagemang för idrottarnas marginella fördelar var vad som stod bakom innovationen WHEY20. Genom denna produkt tillmötesgick de behovet av protein man kan ta i farten under långa cykelturer, då det inte går att få tag på protein i maten. SiS utvecklade detta unika proteinformat för att säkerställa ett snabbt intag av 20 gram vassleprotein av hög kvalitet. Genom att få ta del av innovativa produkter som SiS Whey 20 kan Team Sky ta sportnäringen till nästa nivå. Dessa små andelar kan utgöra skillnaden mellan att vinna och förlora.

SiS blev den första tillverkaren som testades med HFL:s trippeltestade certifieringsprogram. Det är därför proffs som cyklisterna i Team Sky kan lita på att SiS lägger stor uppmärksamhet på detaljerna och på att leverera sportnäring av högsta kvalitet. Det innefattar tester av alla råmaterial, tester av tillverkningsanläggningar två gånger om året samt tester av den färdiga produkten. Till skillnad från vissa andra sportnäringsmärken testas alla produkter från SiS fabrik i enlighet med Informed Sport. Science in Sports GO Energibars handrullas till och med för att kvaliteten ska kunna säkerställas.

Lär dig mer om Science in Sport genom att besöka deras hemsida.