Publicerat inom Run och taggat sportnäring, science-in-sport, protein
image of couple running together

Sömnen är en avgörande faktor i alla träningsplaner. Det är då din kropp har chansen att återhämta sig ifrån de dagliga rutinerna och tuffa träningspass. Tänk på hur hårt du pushar dig själv ibland – det är inte konstigt att kroppen måste vila också! Det är heller inte så konstigt att du måste ge kroppen rätt näring under processen. Mer specifikt så behöver du få i dig ett ständigt flöde av protein “det muskelbyggande näringsämnet”. Det är här SiS Overnight Protein kommer in i bilden. Om du intar det efter avslutad träning så kommer du att kunna förbättra dina resultat avsevärt.

 

Om SiS Overnight Protein

SiS Overnight Protein har ett lågt fettinnehåll, få kolhydrater samt hela 26-27 g protein med olika smak (beroende på vad du själv väljer). Det är tillverkat av mjölkprotein av hög kvalitet, vilket är den bästa typen av protein om du vill bygga muskler och påskynda återhämtningen. Mjölkprotein består av mer än 80 % kasein vilket är ett riktigt kraftpaket när det handlar om att bygga styrka och kraft. 

 

 

Vad är så speciellt med kasein?

Det som är det bästa med kasein är att det lösgörs mycket långsammare i kroppen än andra typer av protein, så att kroppen får en stadig ström av näring under en längre tid. Det gör det till det bästa valet av protein för återhämtning under de 8 timmar som du ligger nedbäddad i sängen om natten.

Men det finns andra fördelar också! Kasein hjälper dig uttöka din styrka snabbare så att du rätt omgående märker en skillnad på resultaten. Kasein har även visat sig öka ämnesomsättningen medan du sover så att kroppen går igenom sitt bränsle snabbare. Detta är strålande nyheter ifall du vill hålla dig slank eftersom risken är mindre att du har överskottsenergi kvar som lagras som fett. 

Two runners standing in an urban setting, one is drinking from a bottle

 

Är SiS Overnight Protein bara för idrottare?

Absolut inte! Det är snarare så att om du är nybörjare så kommer du nå de bästa resultaten med sportnäring som intas under natten. Din kropp är inte lika van vid att träna så den behöver extra hjälp för att komma tillbaka på banan.  

Precis som alla andra produkter från SiS, så tillverkas SiS Overnight Protein i en fabrik som är godkänd av Informed Sport och noga kontrollerad för att de ska kunna erbjuda rena och säkra produkter som idrottare på alla nivåer kan lita på. 

 

Hur använder jag bäst SiS Overnight Protein?

SiS Overnight Protein bör tas 45 - 60 minuter innan du går och lägger dig och du kan dricka det antingen varmt eller kallt.