Publicerat inom Cycle

Sportnäring kan vara ett minfält, både för amatörer och proffs. I den här guiden kan du läsa om vilka kosttillskott som kan hjälpa cyklister på traven, vilka tillskott som kan hjälpa dig cykla snabbare och även återhämta dig snabbare.

Vi bad före detta tävlingscyklisten, tränaren och sportforskaren, James Hewitt, att dela med sig av sin erfarenhet av kosttillskott och ge några goda råd på vägen. Han tar oss igenom hur man använder olika tillskott från Bio-Synergy i en träningsplan och hur detta kan hjälpa till att förbättra prestationsförmågan och ditt välbefinnande överlag.

Kreatin

Vill du ha mer kraft och slanka muskler? Kreatin är förmodligen det mest använda sporttillskottet, men det förbises ofta av cyklister.

Tillskottet hjälper även till att öka den slanka muskelmassan, vilket är viktigt när du sysslar med uthållighetsidrotter. Det spelar även en stor roll när det gäller att minska mängden mjölksyra. Det kan nämligen skapa en ansamling anaerob/explosiv energi som kan användas för en sista spurt, eller egentligen när som helst då du behöver extra kraft.

Kolla in Bio-Synergy Creatine Plus Strength Kosttillskott (125 kapslar)

Rödbetsextrakt

Uthållighet och prestationsförmåga går hand i hand när det kommer till cykling. Bra uthållighet leder till mer effektiv energianvändning, vilket i sin tur resulterar i bättre prestationer. Rödbetan är en rotfrukt som är fullproppad med naturliga nitrater som kan förbättra din uthållighet.

För den som dock inte är så förtjust i rödbetssmaken har Bio-Synergy skapat praktiska och effektiva kapslar som är fulla med allt det nyttiga men utan smaken!

Kolla in Bio-Synergy PowerBeet Rödbetsextrakt (60 kapslar)

Fettförbrännare

Som OS-medaljören och legenden James Cracknell sade: att ha den bästa utrustningen i världen är toppen, men i slutändan gäller att om du bär runt på för mycket vikt kommer din prestationsförmåga och ditt välbefinnande att begränsas. Av den här anledningen kan en effektiv fettförbrännare hjälpa dig att uppnå dina mål.

Kolla in Bio-Synergy Thermogen Kosttillskott (120 kapslar)

BCAA och aminosyror

Att ha ont efter träningen hör ofta till det normala, särskilt när du siktar på att ta dig till nästa nivå. Träningsvärken kan dock mildras med rätt sportnäring.

Grenade aminosyror (närmare bestämt leucin, isoleucin och valin) har varit föremål för mycket forskning, och det är numera väldokumenterat att de är effektiva tillskott när du vill förbättra återhämtningen efter intensiv träning.

Kolla in Bio-Synergy BCAA 2.1.1 Kosttillskott (120 kapslar)

Om Bio-Synergy

Sedan år 1997 har Bio-Synergy varit i framkant i sportnäringsbranschen och har över 4 miljoner kunder världen över. De används av allt från OS-guldmedaljörer i flera discipliner till motionsentusiaster och personer som bara vill gå ner i vikt. Ett stort antal cyklister, löpare och simmare har använt de kritikerrosade och prisbelönta kosttillskotten i samband med träning för att hjälpa dem nå sina mål. Faktum är att Bio-Synergys tillskott kan ha lett till fler personbästan, guldmedaljer och världsmästare än något annat varumärke!

Kolla in utbudet från Bio-Synergy

Om författaren

Bild för tim
Tim Wiggins
Publicerad den: 28 feb 2017

Tim Wiggins is an avid cyclist, who is involved in all aspects of the sport. Whether it is mountain biking, road racing or riding non-stop for 480km; it is all about life on two wheels.